Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka

Interpretacja indywidualna z dnia 18.02.2015, sygn. ILPP2/443-1253/14-2/JK, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP2/443-1253/14-2/JK

Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku.

Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2012 r., poz. 749, z późn. zm.) oraz § 6 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. Nr 112, poz. 770, z późn. zm.) Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu działający w imieniu Ministra Finansów stwierdza, że stanowisko przedstawione we wniosku z dnia 20 listopada 2014 r. (data wpływu 25 listopada 2014 r.) o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku jest prawidłowe.

UZASADNIENIE

W dniu 25 listopada 2014 r. został złożony ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku.

We wniosku przedstawiono następujący stan faktyczny i zdarzenie przyszłe.

Spółka prowadzi działalność gospodarczą obejmującą dystrybucję wyrobów mleczarskich. Z tytułu prowadzonej działalności Wnioskodawca jest podatnikiem podatku od towarów i usług (VAT).

W ramach prowadzonej działalności gospodarczej Spółka sprzedaje m.in. następujące towary:

  • A słodzony jogurt smakowy z wsadem kiwi-agrest, o zawartości tłuszczu 2,5% w produkcie gotowym;
  • B jogurt o smaku słodko śmietankowym z oddzielną porcją kakaowo-kremowych wafli (10,7%) pokrytych mleczną czekoladą (4,3%) i białą czekoladą (2,6%), zawartość tłuszczu w całym produkcie (jogurt i wafle) 5,8%;
  • C jogurt o smaku waniliowym z kulkami zbożowymi w polewie czekoladowej (w 77,5% z białej czekolady), o zawartości tłuszczu 5,1%, o składzie: jogurt, kulki zbożowe w polewie czekoladowej, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, barwiące ekstrakty owocowe i roślinne, ekstrakt z safloru, mielone laski wanilii, aromat;
  • D jogurt malinowy z chrupkami zbożowymi oblanymi polewą (26% z białej czekolady i w 40% z różowej masy), o zawartości tłuszczu 4,9% o składzie: jogurt, chrupki zbożowe oblane polewą, sok malinowy z zagęszczonego soku malinowego, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, barwiące ekstrakty roślinne, aromat;
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00