Interpretacja
Interpretacja indywidualna z dnia 31.07.2015, sygn. ITPP1/4512-501/15/IK, Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy, sygn. ITPP1/4512-501/15/IK
Sprzedaż gotowych frytek, sałatek, sosów z przyczepy gastronomicznej.
Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (t. j. Dz. U. z 2015 r. poz. 613) oraz § 4 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. Nr 112, poz. 770 ze zm.) w zw. z § 9 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 22 kwietnia 2015 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. z 2015 r., poz. 643) Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy działający w imieniu Ministra Finansów stwierdza, że stanowisko przedstawione we wniosku z dnia 7 maja 2015 r. (data wpływu 11 maja 2015 r.) o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie określenia stawki podatku dla czynności sprzedaży gotowych posiłków z przyczepy gastronomicznej jest prawidłowe.
UZASADNIENIE
W dniu 11 maja 2015 r. został złożony wniosek o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego w indywidualnej sprawie dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie określenia stawki podatku dla czynności sprzedaży gotowych posiłków z przyczepy gastronomicznej.
We wniosku przedstawiono następujące zdarzenie przyszłe.
W ramach działalności gospodarczej zarejestrowanej 25 kwietnia 2015 r. zamierza Pani prowadzić sprzedaż gotowych posiłków, tj.: frytki, sałatki, sosy i dania rybne (tortille rybne, paluszki rybne, hamburgery i cheesburgery rybne, hot-dogi rybne, smażone filety rybne, smażone krewetki i kalmary) z przyczepy gastronomicznej.
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right