Interpretacja
Interpretacja indywidualna z dnia 19.02.2014, sygn. IPPB3/423-939/13-2/MC, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. IPPB3/423-939/13-2/MC
Czy Spółka postępuje prawidłowo zaliczając do kosztów uzyskania przychodów wydatki związane z zakupem usług cateringowych i gastronomicznych dla ekipy na planie, opisane w punkcie A i B stanu faktycznego? Czy Spółka postępuje prawidłowo zaliczając do kosztów uzyskania przychodów wydatki na usługi gastronomiczne w trakcie spotkań z kontrahentem opisane w punkcie C stanu faktycznego? Czy Spółka ma prawo do odliczenia podatku naliczonego od zakupionych usług cateringowych i gotowych posiłków, opisanych w punkcie A stanu faktycznego, jeśli związane są one z czynnościami opodatkowanymi.
Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2012 r. poz. 749, z późn. zm.) oraz § 7 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. Nr 112, poz. 770, z późn. zm.) Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie działający w imieniu Ministra Finansów stwierdza, że stanowisko przedstawione we wniosku z dnia 15 listopada 2013 r. (data wpływu 25 listopada 2013 r.), o wydanie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku dochodowego od osób prawnych w zakresie zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków związanych z zakupem usług cateringowych i gastronomicznych dla ekipy na planie oraz wydatków na usługi gastronomiczne w trakcie spotkań z kontrahentami
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right