Interpretacja
Interpretacja indywidualna z dnia 15.09.2014, sygn. IBPP4/443-206/14/BP, Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach
Czy klasyfikacja napoju winnego powstałego z połączenia wina z sokami owocowymi dosłodzonego i aromatyzowanego do wyrobów winiarskich o stawce podatku akcyzowego 158 zł od 1 hektolitra gotowego wyrobu jest prawidłowa?
Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (t.j. Dz.U. z 2012 r., poz. 749 ze zm.) oraz § 5 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz.U. Nr 112, poz. 770 ze zm.) Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach działający w imieniu Ministra Finansów stwierdza, że stanowisko przedstawione we wniosku z 7 maja 2014 r. (data wpływu 14 maja 2014 r.) uzupełnionym pismem z 11 sierpnia 2014 r. (data wpływu 22 sierpnia 2014 r.) oraz pismem z 8 września 2014 r. (data wpływu 11 września 2014 r.) o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku akcyzowego w zakresie kwalifikowania napoju winnego powstałego z połączenia wina z sokami owocowymi jako niemusującego napoju fermentowanego oraz określenia stawki podatku jest prawidłowe.
UZASADNIENIE
W dniu 14 maja 2014 r. wpłynął do Organu ww. wniosek o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku akcyzowego w zakresie kwalifikowania napoju winnego powstałego z połączenia wina z sokami owocowymi jako niemusującego napoju fermentowanego oraz określenia stawki podatku.
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right