Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

Interpretacja indywidualna z dnia 04.03.2014, sygn. ILPP4/443-574/13-2/EWW, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP4/443-574/13-2/EWW

Stawka podatku na wyroby cukiernicze o symbolu PKWiU 10.31.14.0 i PKWiU 10.61.33.0.

Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (t.j. Dz.U. z 2012 r., poz. 749 ze zm.) oraz § 6 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz.U. Nr 112, poz. 770 ze zm.) Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu działający w imieniu Ministra Finansów stwierdza, że stanowisko Spółki X reprezentowanej przez pełnomocnika adwokata Pana Y przedstawione we wniosku z dnia 10 grudnia 2013 r. (data wpływu 16 grudnia 2013 r.) o wydanie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla wyrobów:

  1. Sneksy/przekąski pszenne wytwarzane w obróbce termicznej o różnych smakach PKWiU 10.61.33.0,
  2. Sneksy/przekąski pszenne ekspandowane w suchym powietrzu, o różnych smakach  PKWiU 10.61.33.0,
  3. Sneksy/przekąski wielozbożowe, ekspandowane w suchym powietrzu, o różnych smakach  PKWiU 10.61.33.0,
  4. Ciastka/przekąski na bazie sneksów pszennych słodzonych o różnych smakach  PKWiU 10.61.33.0,
  5. Ciastka/przekąski wielozbożowe z dodatkiem cukru, o różnych smakach  PKWiU 10.61.33.0,
  6. Sneksy ziemniaczane wytwarzane w obróbce termicznej, o różnych smakach  PKWiU 10.31.14.0

jest prawidłowe.

UZASADNIENIE

W dniu 16 grudnia 2013 r. został złożony ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla wyrobów:

  1. Sneksy/przekąski pszenne wytwarzane w obróbce termicznej o różnych smakach PKWiU 10.61.33.0,
  2. Sneksy/przekąski pszenne ekspandowane w suchym powietrzu, o różnych smakach  PKWiU 10.61.33.0,
  3. Sneksy/przekąski wielozbożowe, ekspandowane w suchym powietrzu, o różnych smakach  PKWiU 10.61.33.0,
  4. Ciastka/przekąski na bazie sneksów pszennych słodzonych o różnych smakach  PKWiU 10.61.33.0,
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00