Interpretacja
Interpretacja indywidualna z dnia 09.09.2013, sygn. IPTPP1/443-476/13-2/MW, Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi, sygn. IPTPP1/443-476/13-2/MW
Stawka podatku VAT dla wytwarzanych wyrobów drożdżówek, chałek, rogali i rożków
Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2012 r., poz. 749, z późn. zm.) oraz § 2 i § 5a rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. Nr 112, poz. 770, z późn. zm.) Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi działając w imieniu Ministra Finansów stwierdza, że stanowisko Wnioskodawcy, przedstawione we wniosku z dnia 14 czerwca 2013 r. (data wpływu do BKIP w Piotrkowie Tryb. 26 czerwca 2013 r.) o udzielenie pisemnej interpretacji indywidualnej przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT dla wytwarzanych wyrobów drożdżówek, chałek, rogali i rożków jest prawidłowe.
UZASADNIENIE
W dniu 19 czerwca 2013r. do Urzędu Skarbowego Łódź - Widzew został złożony ww. wniosek o udzielenie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT dla wytwarzanych wyrobów drożdżówek, chałek, rogali i rożków.
Działając na podstawie art. 15 ustawy Ordynacja podatkowa, Naczelnik Urzędu Skarbowego Łódź - Widzew, pismem z dnia 21 czerwca 2013r., przesłał ww. wniosek Dyrektorowi Izby Skarbowej w Łodzi, Biuro Krajowej Informacji Podatkowej w Piotrkowie Trybunalskim (data wpływu 26 czerwca 2013r.), celem załatwienia zgodnie z właściwością.
W przedmiotowym wniosku został przedstawiony następujący stan faktyczny.
Wnioskodawca jest producentem pieczywa i wyrobów ciastkarskich. Jest też czynnym podatnikiem podatku od towarów i usług. Wśród produktów, które wytwarza, znajdują się bułki drożdżowe z różnymi nadzieniami, jak: z sera, marmolady, z czekolady, z owoców, jak również tzw. chałki, rogale i rożki. Są to wyroby świeże, ich trwałość wynosi jeden dzień.
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right