Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

Interpretacja indywidualna z dnia 08.08.2011, sygn. IPPP2/443-599/11-4/JW, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. IPPP2/443-599/11-4/JW

Spółka wnosi o potwierdzenie, iż zgodnie z dyspozycją art. 41 ust. 2a oraz poz. 20 załącznika nr 10 do ustawy o VAT od 1 stycznia 2011 r. dostawa mąki podlega opodatkowaniu stawką podatku VAT w wysokości 5%.

Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (t. j. Dz. U. z 2005 r. Nr 8, poz. 60 ze zm.) oraz § 7 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. z 2007 r. Nr 112, poz. 770 z późn. zm.) Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie działając w imieniu Ministra Finansów stwierdza, że stanowisko Spółki przedstawione we wniosku z dnia 06.05.2011 r. (data wpływu 17.05.2011 r.), uzupełnionym pismem z dnia 21.06.2011 r. (data wpływu 24.06.2011 r.) nadesłanym w odpowiedzi na wezwanie z dnia 15.06.2011r. Nr IPPP2/443-599/11-2/JW, o udzielenie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie zastosowania stawki podatku VAT przy dostawie mąki sojowej odtłuszczonej - jest prawidłowe.

UZASADNIENIE

W dniu 17.05.2011r. wpłynął ww. wniosek o udzielenie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego w indywidualnej sprawie dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie zastosowania stawki podatku VAT przy dostawie mąki sojowej odtłuszczonej.

W przedmiotowym wniosku został przedstawiony następujący stan faktyczny:

Spółka jest producentem i dostawcą między innymi produktów rolnych i spożywczych. Jednym z nich jest prolia: mąka sojowa odtłuszczona znajdująca zastosowanie w produkcji spożywczej, takiej jak piekarnictwo i cukiernictwo, mleczarstwo i produkcja lodów, mięsa i przetworów mięsnych.

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00