Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

Decyzja w sprawie interpretacji prawa podatkowego z dnia 24.04.2006, sygn. BD-G 415-64/06, Izba Skarbowa w Poznaniu, sygn. BD-G 415-64/06

Czy przychód ze sprzedaży podpiekanych ciastek winien być opodatkowany stawką 3% jak sprzedaż czy 5,5% jak produkcja?

Pytanie podatnika

Podatniczka wnioskiem z dnia 29.11.2005 r. zwróciła się do Naczelnika Urzędu Skarbowego Poznań-Winogrady o udzielenie w trybie art. 14a ustawy Ordynacja podatkowa pisemnej interpretacji co do zakresu i sposobu zastosowania prawa podatkowego w indywidualnej sprawie. Z opisanego stanu faktycznego wynika, że Podatniczka prowadzi działalność w zakresie cukiernictwa, która polega na sprzedaży wyrobów cukierniczych zakupionych bezpośrednio u producenta oraz sprzedaży francuskich ciasteczek, które wcześniej zostają podpieczone w specjalnej maszynie. Strona chciałaby zgłosić opodatkowanie w formie ryczałtu ewidencjonowanego.

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00