Interpretacja
Postanowienie w sprawie interpretacji prawa podatkowego z dnia 26.07.2005, sygn. US-PP-443/27/05, Urząd Skarbowy w Lesku, sygn. US-PP-443/27/05
Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować dla prowadzonych usług gastronomicznych, polegających na przygotowaniu posiłków z zakupionych produktów i sprzedaży gotowych posiłków firmie, która z kolei sprzedaje je klientom?
Działając na podstawie art. 14a § 1 i § 4 ustawy z dnia 29.08.1997 r. Ordynacja podatkowa (j. t. Dz. U z 2005 r. Nr 8, poz.60 ze zm.), art. 146 ust. 1, pkt 2c ustawy z dnia 11.03.2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. Nr 54, poz. 535 ze zm.), § 40 rozporządzenia Ministra finansów z dnia 27.04.2004 r. w sprawie wykonania niektórych przepisów ustawy o podatku od towarów i usług (Dz. U. Nr 97, poz. 970 ze zm.) w odpowiedzi na pisemny wniosek podatnika : O H, z dnia 02.05.2005 r., otrzymany przez tutejszy organ podatkowy w dniu 11.05.2005 r. o interpretację zakresu i sposobu zastosowania prawa podatkowego w jego indywidualnej sprawie, w której nie toczy się postępowanie podatkowe lub kontrola podatkowa, kontrola skarbowa albo postępowanie przed sądem administracyjnym:
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right