comment
Porada
Data publikacji: 2018-07-03
Bony obiadowe a podstawa wymiaru składek
Zakład pracy przekazuje pracownikom bony obiadowe, bez prawa do ekwiwalentu z tego tytułu. Posiłki wydawane są w najbliższym barze gastronomicznym, z którym firma zawarła umowę. Czy wartość przekazywanego pracownikowi bonu (190 zł) wchodzi do podstawy wymiaru składek na ubezpieczenia emerytalne i rentowe, jeśli realizacja bonu nie następuje w stołówce zakładowej?
ocząwszy od 1 stycznia 1999 r. zasady ustalania podstawy wymiaru składek na ubezpieczenia społeczne pracowników reguluje rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z 18 grudnia 1998 r. w sprawie szczegółowych zasad ustalania podstawy wymiaru składek na ubezpieczenia emerytalne i rentowe.
Pozostało 83% treści
Chcesz uzyskać dostęp? Skorzystaj z bezpłatnego abonamentu
Zobacz także
Szkolenie
Książka