Interpretacja
Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 4 maja 2022 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0111-KDSB1-2.440.66.2022.2.LS
WIS TOWAR
Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2021 r. poz. 1540 ze zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2022 r. poz. 931), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.
Przedmiot wniosku: towar – (…)
Opis towaru: produkt zawierający w swoim składzie – zgodnie z deklaracją Wnioskodawcy – (…)
Rozstrzygnięcie: CN 19
Stawka podatku od towarów i usług: 0%
Podstawa prawna: art. 146da ust. 1 pkt 1 ustawy w związku z poz. 12 załącznika nr 10 do ustawy
Cel wydania WIS: określenie stawki podatku od towarów i usług
UZASADNIENIE
(…) Wnioskodawca złożył wniosek (…) w zakresie sklasyfikowania towaru: (…) według Nomenklatury scalonej (CN) na potrzeby określenia stawki podatku od towarów i usług.
W treści wniosku przedstawiono następujący szczegółowy opis towaru:
Pieczywo cukiernicze – (…)
Masa netto: (…)
Skład surowcowy: (…)
Sucha masa kakaowa (TDCS): (…)
Sucha odtłuszczona masa kakaowa: (…)
Nazwa handlowa: (…)
Schemat procesu produkcji:
(…)
Klasyfikacja proponowana przez Wnioskodawcę: (…)
Do wniosku Wnioskodawca dołączył (…) – (…)
(…) Wnioskodawca złożył pisma (…), w których wskazał:
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right