Akt prawny
obowiązujący
Wersja aktualna od 2004-10-20
Wersja aktualna od 2004-10-20
obowiązujący
Alerty
ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 1814/2004
z dnia 19 października 2004 r.
ustalające ceny reprezentatywne w sektorach mięsa drobiowego i jaj oraz w odniesieniu do albumin jaj i zmieniające rozporządzenie (WE) nr 1484/95
KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,
uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,
uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 2771/75 z dnia 29 października 1975 r. w sprawie wspólnej organizacji rynku jaj[1], w szczególności jego art. 5 ust. 4,
uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 2777/75 z dnia 29 października 1975 r. w sprawie wspólnej organizacji rynku mięsa drobiowego(2), w szczególności jego art. 5 ust. 4,
uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 2783/75 z dnia 29 października 1975 r. w sprawie wspólnego systemu handlu albuminą jaj i albuminą mleka(3), w szczególności jego art. 3 ust. 4,
a także mając na uwadze, co następuje:
(1) Rozporządzenie Komisji (WE) nr 1484/95(4), ustanowiło szczegółowe zasady stosowania systemu dodatkowych należności celnych przywozowych oraz ustaliło ceny reprezentatywne w sektorach mięsa drobiowego i jaj oraz w odniesieniu do albumin jaj.
(2) Z regularnych kontroli danych, na podstawie których są określane ceny reprezentatywne dla produktów w sektorach mięsa drobiowego i jaj oraz w odniesieniu do albumin jaj, wynika że należy zmienić ceny reprezentatywne w przywozie niektórych produktów uwzględniając wahania cen zgodnie z pochodzeniem. W konsekwencji ceny reprezentatywne powinny być opublikowane.
(3) Niezbędnym jest jak najszybsze zastosowanie tej zmiany, uwzględniając sytuację na rynku.
(4) Środki przewidziane w niniejszym rozporządzeniu są zgodne z opinią Komitetu Zarządzającego ds. Mięsa Drobiowego i Jaj,
PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:
Artykuł 1
Załącznik I do rozporządzenia (WE) nr 1484/95 zastępuje się Załącznikiem do niniejszego rozporządzenia.
Artykuł 2
Niniejsze rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 20 października 2004 r.
Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.
Sporządzono w Brukseli, dnia 19 października 2004 r.
| W imieniu Komisji |
J. M. SILVA RODRÍGUEZ | |
Dyrektor Generalny ds. Rolnictwa |
(1) Dz.U. L 282 z 1.11.1975, str. 49. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 806/2003 (Dz.U. L 122 z 16.5.2003, str. 1).
(2) Dz.U. L 282 z 1.11.1975, str. 77. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 806/2003.
(3) Dz.U. L 282 z 1.11.1975, str. 104. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem Komisji (WE) nr 2916/95 (Dz.U. L 305 z 19.12.1995, str. 49).
(4) Dz.U. L 145 z 29.6.1995, str. 47. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 1601/2004 (Dz.U. L 292 z 15.9.2004, str. 6).
ZAŁĄCZNIK
do rozporządzenia Komisji z dnia 19 października 2004 r. ustalającego ceny reprezentatywne w sektorach mięsa drobiowego i jaj oraz w odniesieniu do albumin jaj oraz zmieniającego rozporządzenie (WE) nr 1484/95
„ZAŁĄCZNIK I
KOD CN | Opis produktu | Cena reprezentatywna (w EUR/100 kg) | Zabezpieczenie określone w art. 3 ust. 3 (w EUR/100 kg) | Pochodzenie[1] |
020 712 90 | Kurczaki oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane »jako kurczaki 6 5%« lub inaczej prezentowane, mrożone | 82,0 | 11 | 01 |
79,5 | 12 | 03 | ||
020 714 10 | Kawałki bez kości z drobiu z gatunku Gallus domesticus, mrożone | 143,4 | 58 | 01 |
186,8 | 37 | 02 | ||
178,7 | 41 | 03 | ||
261,1 | 12 | 04 | ||
020 714 50 | Pierś z kurczaka, mrożona | 134,1 | 25 | 03 |
0207 27 10 | Kawałki bez kości z indyków, mrożone | 258,5 | 12 | 01 |
274,1 | 7 | 04 | ||
1602 32 11 | Przetwory niegotowane z drobiu z gatunku Gallus domesticus | 161,5 | 44 | 01 |
189,4 | 30 | 02 | ||
178,7 | 35 | 03 |
[1] Pochodzenie przywozu
01 Brazylia
02 Tajlandia
03 Argentyna
04 Chile”