Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
obowiązujący
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2004 nr 232 str. 26
Wersja aktualna od 2004-07-02
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2004 nr 232 str. 26
Wersja aktualna od 2004-07-02
Akt prawny
obowiązujący
ZAMKNIJ close

Alerty

ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 1217/2004

z dnia 29 czerwca 2004 r.

ustanawiające wartości jednostkowe w celu określenia wartości celnej niektórych łatwo psujących się towarów

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,

uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 2913/92 z dnia 12 października 1992 ustanawiające Wspólnotowy Kodeks Celny(1),

uwzględniając rozporządzenie Komisji (EWG) nr 2454/93 z dnia 2 lipca 1993(2) ustanawiające przepisy w celu wykonania rozporządzenia Rady (EWG) nr 2913/92, a w szczególności jego art. 173, ust. 1,

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) Art. 173 do 177 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 przewidują, że Komisja okresowo ustala wartości jednostkowe dla produktów wskazanych w klasyfikacji w załączniku 26 do tego rozporządzenia.

(2) Stosowanie zasad i kryteriów określonych w wyżej wymienionych artykułach do elementów przekazanych Komisji zgodnie z art. 173 ust. 2 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 prowadzi do ustanowienia wartości jednostkowych określonych w Załączniku do niniejszego rozporządzenia w stosunku do produktów, o których mowa,



PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:

Artykuł 1

Wartości jednostkowe określone w art. 173 ust. 1 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 ustanawia się zgodnie z tabelą zawartą w Załączniku.

Artykuł 2

Niniejsze rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 2 lipca 2004 r.

Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.


Sporządzono w Brukseli, dnia 29 czerwca 2004 r.

W imieniu Komisji
Erkki LIIKANEN
Członek Komisji


(1) Dz.U. L 302 z 19.10.1992, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 2700/2000 (Dz.U. L 311 z 12.12.2000, str. 17).

(2) Dz.U. L 253 z 11.10.1993, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem Komisji (WE) nr 2286/2003 (Dz.U. L 343 z 31.12.2003, str. 1).



ZAŁĄCZNIK

Pozycja Wyszczególnienie Liczba wartości jednostkowych na 100 kg
Gatunki, Odmiany, Kod CN EUR
LTL
SEK
CYP
LVL
GBP
CZK
MTL
DKK
PLN
EEK
SIT
HUF
SKK
1.10 Ziemniaki młode
0701 90 50
1.30 Cebula (inna niż do sadzenia)
0703 10 19
25,14
86,81
230,01
14,62
16,47
16,76
796,01
10,70
186,85
114,84
393,37
6 024,74
6 360,62
1 002,82
1.40 Czosnek
0703 20 00
125,76
434,23
1 150,56
73,13
82,40
83,83
3 981,85
53,54
934,66
574,46
1 967,74
30 137,41
31 817,58
5 016,36
1.50 Pory ex
0703 90 00
45,21
156,10
413,62
26,29
29,62
30,14
1 431,44
19,25
336,00
206,51
707,38
10 834,12
11 438,13
1 803,34
1.60 Kalafior
0704 10 00
1.80 Kapusta biała i czerwona
0704 90 10
41,98
144,95
384,07
24,41
27,51
27,98
1 329,17
17,87
312,00
0916
656,84
10 060,09
10 620,94
1 674,50
1.90 Brokuły lub kalarepa (Brassica oleracea. var. italica)
ex 0704 90 90
61,43
212,11
562,01
35,7
40,25 40,95
1 945,00
26,15
456,55
280,61
961,17
14 721,09
15 541,79
2 450,32
1.100 Kapusta pekińska
ex 0704 90 90
75,36
260,20
689,45
43,82
49,3
50,23
2 386,05
32,08
560,08
344,24
1 179,1
18 059,27
19 066,08
3 005,96
1.110 Sałata głowiasta
0705 11 00
1.130 Marchew
ex 0706 10 00
26,74
92,33
244,64
15,55
17,52
17,82
846,64
11,38
198,73
122,15
418,39
6 407,97
6 765,22
1 066,61
1.140 Rzodkiewka
ex 0706 90 90
44,01
151,96
402,64
25,59
28,84
29,34
1 393,44
18,74
327,08
201,03
688,61
10 546,56
11 134,53
1 755,47
1.160 Groch (Pisum sativum)
0708 10 00
374,31 1
292,42 3
424,48
217,66
245,2
249,51
11 851,39
159,34
2 781,87
1 709,81
5 856,67
89 699,53
94 700,30
14 930,46
1.170 1.170.1 Fasola
– Fasola (Vigna spp., Phaseolus spp.)
ex 0708 20 00
119,93
414,11 1
097,26
69,74
78,58
79,95
3 797,38
51,06
891,36
547,85
1 876,57
28 741,20
30 343,53
4 783,96
1.170.2 – Fasola (Phaseolus ssp., vulgaris var. Compressus Savi)
ex 0708 20 00
126,14
435,54 1
154,03
73,35
82,6
84,08
3 993,84
53,70
937,47
576,19
1 973,66
30 228,19
31 913,42
5 031,47
1.180 Bób
ex 0708 90 00
1.190 Karczochy
0709 10 00
1.200 1.200.1 Szparagi
– zielone
ex 0709 20 00
375,21
1 295,54 3
432,76
218,19
245,84
250,12
11 880,05
159,73
2 788,60
1 713,94
5 870,83
89 916,45
94 929,32
14 966,56
1.200.2 – pozostałe
ex 0709 20 00
281,45
971,79 2
574,93
163,66
184,41
187,61
8 911,27
119,81
2 091,74
1 285,64
4 403,74
67 446,68
71 206,85
11 226,48
1.210 Oberżyny (bakłażany)
0709 30 00
89,80
310,07
821,59
52,22
58,84
59,86
2 843,36
38,23
667,42
410,21
1405,12
21 520,51
22 720,29
3 582,08
1.220 Seler naciowy (Apium graveolens L., var. dulce)
ex 0709 40 00
90,50
312,50
828,01
52,63
59,30
60,33
2 865,57
38,53
672,63
413,42
1 416,10
21 688,62
22 897,76
3 610,06
1.230 Pieprznik jadalny
0709 59 10
806,38
2 784,27
7 377,41
468,91
528,34
37,53
25 531,60
343,28
5 993,02
3 683,46
12 617,11
193 240,90
204 014,14
32 164,89
1.240 Papryka słodka
0709 60 10
136,93
472,78
1 252,72
79,62
89,71
91,28
4 335,39
58,29
1 017,64
625,47
2 142,45
32 813,23
34 642,58
5 461,75
1.250 Koper
0709 90 50
1.270 Słodkie ziemniaki, całe, świeże (przeznaczone do spożycia przez ludzi
0714 20 10
88,42
305,28
808,90
51,41
57,93
58,94
2 799,43
7,64
657,11
403,88
1 383,41
21 188,03
22 369,27
3 526,74
2.10 Kasztany (Castanea spp.), świeże
ex 0802 40 00
2.30 Ananas, świeży
ex 0804 30 00
83,47
288,21
763,67
48,5
54,69
55,64
2 642,91
35,53
620,37
381,29
1 306,06
20 003,37
21 118,57
3 329,56
2.40 Awokado, świeże
ex 0804 40 00
148,80
513,77
1 361,32
86,53
97,49
99,19
4 711,24
63,34
1 105,87
679,69
2 328,1
35 657,95
37 645,89
5 935,25
2.50 Guawa, mango, świeże
ex 0804 50
2.60 2.60.1 Słodkie pomarańcze, świeże:
– Krwiste i półkrwiste
0805 10 10
48,60
167,81
444,63
28,26
31,8
32,40
1 538,77
20,69
361,20
222,00
760,42
11 646,50
12 295,80
1 938,56
2.60.2 – Nawele, Naweliny, Nawelaty, Salustiany, Vernasy, Valencjany, Maltańskie, Szamutiasy, Ovalisy, Trovita i Hamliny
0805 10 30
56,97
196,69
521,16
33,13
37,32
37,97
1 803,63
24,25
423,36
260,21
891,31
13 651,09
14 412,15
2 272,22
2.60.3 – Pozostałe 0805 10 50 48,60
167,81
444,63
28,26
31,84
32,40
1 538,77
20,69
361,20
222,00
760,42
11 646,50
12 295,80
1 938,56
2.70 Mandarynki (łącznie z tangerinami i satsumas), świeże, klementynki, wilkingi i podobne hybrydy cytrusowe, świeże
2.70.1 – Klementynki
ex 0805 20 10
75,89
262,04
694,33
44,13
49,73
50,59
2 402,93
32,31
564,04
346,67
1 187,47
18 187,02
19 200,95
3 027,22
2.70.2 – Monrealesy i satsumas
ex 0805 20 30
52,75
182,15
482,64
30,68
34,56
35,17
1 670,32
22,46
392,07
240,98
825,43
12 642,14
13 346,94
2 104,28
2.70.3 – Mandarynki i wilkingi
ex 0805 20 50
24,73
85,39
226,25
14,3
16,20
16,49
783,00
10,53
183,79
112,96
386,94
5 926,30
6 256,69
986,43
2.70.4 – Tangeryny i pozostałe
ex 0805 20 70 ex 0805 20 90
80,60
278,30
737,39
46,87
52,81
53,73
2 551,96
34,31
599,02
368,17
1261,12
19 314,98
20 391,80
3 214,97
2.85 Limy (Citrus aurantifolia), świeże
0805 50 90
90,28
311,71
825,93
52,50
59,15
60,18
2 858,35
38,43
670,94
412,38
1412,53
21 634,00
22 840,11
3 600,97
2.90 2.90.1 Grejpfruty, świeże
– białe
ex 0805 40 00
55,91
193,03
511,48
32,51
36,63
37,27
1 770,11
23,80
415,50
255,38
874,7 13
397,43
14 144,34
2 230,00
2.90.2 – różow
ex 0805 40 00
65,29
225,43
597,31
37,97
42,78
43,52
2 067,15
27,79
485,22
298,23
1021,54
15 645,64
16 517,89
2 604,21
2.100 Winogrona stołowe
0806 10 10
156,68
541,00
1433,47
91,11
102,66
104,45
4 960,93
66,70
1 164,47
715,72
2 451,57
37 547,73
39 641,03
6 249,81
2.110 Arbuzy 080 711 00 42,35
146,23
387,45
24,63
27,75
28,23
1 340,88
18,03
314,74
193,45
662,63
10 148,73
10 714,52
1 689,25
2.120 2.120.1 Melony (inne niż arbuzy)
– Amarillo, cuper, honey dew (w tym cantalene), onteniente, piel de sapo (w tym verde liso), rochet, tendral, futuro
ex 0807 19 00
47,12
162,70
431,09
27,40
30,87
31,41
1491,91
20,06
350,20
215,24
737,27
11 291,84
11 921,36
1 879,52
2.120.2 – Pozostałe
ex 0807 19 00
88,90
306,95
813,33
51,70
58,25
59,26
2 814,76
37,84
660,71
406,09
1 390,99
21 304,04
22 491,75
3 04,0435
2.140 Gruszki
2.140.1 – Gruszki – Nashi (Pyrus pyrifolia),
Pears – Ya (Pyrus bretscheideri)
ex 0808 20 50
2.140.2 – Pozostałe
ex 0808 20 50
2.150 Morele
0809 10 00
2.160 Wiśnie i czereśnie
0809 20 95
0809 20 05
2.170 Brzoskwinie
0809 30 90
2.180 Nektaryny
ex0809 30 10
2.190 Śliwki
0809 40 05
2.200 Truskawki i poziomki
0810 10 00
112,40
388,09
1028,33
65,36
73,64
74,93
3 558,81
47,85
835,36
513,43
1 758,68
26 935,54
28 437,20
4 483,41
2.205 Maliny
0810 20 10
304,95
1052,93
2 789,93
177,33
199,80
203,28
9 655,33 199,80
12
2 266,39
1 392,98
4 771,43
73 078,22
77 152,35
12 163,85
2.210 Owoce z gatunku Vaccinium myrtillus
0810 40 30
1 605,61
5 543,85
14 689,40
933,66
1 052,00
1 070,30
50 836,82
683,51
11 932,89
7 334,27
25 122,34
384 768,38
406 219,33
64 044,57
2.220 Owoce kiwi (Actinidia chinensis Planch.)
0810 50 00
105,19
363,20
962,35
61,17
68,92
70,12
3 330,49
44,78
781,76
480,49
1 645,85
25 207,44
26 612,77
4 195,77
2.230 Granaty
ex 0810 90 95
253,43
875,04
2 318,58
147,37
166,05
168,94
8 024,10
107,89
1 883,49
1 157,64
3 965,32
60 731,97
64 117,79
10 108,82
2.240 Khakis (w tym owoce sharon)
ex 0810 90 95
285,47
985,68
2 611,73
166,00
187,04
190,30
9 038,
64 121,53
2 121,63
1 304,01
4 466,68
68 410,70
72 224,62
11 386,94
2.250 Liczi (śliwki chińskie)
ex 0810 90
* Autentyczne są wyłącznie dokumenty UE opublikowane w formacie PDF w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.
Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00