comment
Artykuł
Data publikacji: 2018-06-29
Profilaktyczne posiłki i napoje
Szczegółowo kwestię wydawania pracownikom posiłków i napojów omawia rozporządzenie Rady Ministrów z 28 maja 1996 r. w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów (dalej: rozporządzenie w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów).
Stanowisko pracy, na którym zatrudnieni pracownicy powinni otrzymywać posiłki i napoje, zasady ich wydawania, jak również warunki uzasadniające zastępcze sposoby wydawania posiłków ustala pracodawca w porozumieniu z zakładowymi organizacjami związkowymi lub po uzyskaniu opinii przedstawicieli pracowników, w przypadku gdy u danego pracodawcy nie działa zakładowa organizacja związkowa (§ 5 rozporządzenia w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów).
Pozostało 88% treści
Chcesz uzyskać dostęp? Skorzystaj z bezpłatnego abonamentu
Pobierz pliki wydania
Zobacz także
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
Szkolenie