history Historia zmian

Wersja obowiązująca od 1997-05-07 do 2006-01-07

[Rozstrzygnięcie konkursu] 1. Po zakończeniu postępowania kwalifikacyjnego – w drugim etapie konkursu – komisja w głosowaniu tajnym wyłania kandydata na stanowisko kuratora.

2. Każdy z członków komisji dysponuje jednym głosem. Konkurs jest rozstrzygnięty, jeżeli jeden z kandydatów uzyskał w głosowaniu bezwzględną większość oddanych głosów.

3. W przypadku gdy żaden z kandydatów nie uzyska bezwzględnej większości oddanych głosów, do drugiej tury głosowania dopuszczeni są kandydaci, którzy uzyskali co najmniej dwa głosy w pierwszej turze głosowania.

4. [1] Konkurs jest rozstrzygnięty, jeżeli w drugiej turze głosowania jeden z kandydatów uzyskał większość oddanych głosów.

5. [2] W przypadku gdy w drugiej turze głosowania co najmniej dwóch kandydatów uzyskało jednakową liczbę głosów, komisja przedstawia tych kandydatów wojewodzie, który powołuje jednego spośród nich na stanowisko kuratora oświaty.

[1] § 12 ust. 4 w brzmieniu ustalonym przez § 1 zarządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 6 maja 1997 r. zmieniającego zarządzenie w sprawie regulaminu konkursu na kandydata na stanowisko kuratora oświaty i trybu pracy komisji konkursowej (M.P. Nr 28, poz. 259). Zmiana weszła w życie 7 maja 1997 r.

[2] § 12 ust. 5 w brzmieniu ustalonym przez § 1 zarządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 6 maja 1997 r. zmieniającego zarządzenie w sprawie regulaminu konkursu na kandydata na stanowisko kuratora oświaty i trybu pracy komisji konkursowej (M.P. Nr 28, poz. 259). Zmiana weszła w życie 7 maja 1997 r.

Wersja obowiązująca od 1997-05-07 do 2006-01-07