Wersja obowiązująca od 2024.02.29     (Dz.U.2024.284 tekst jednolity)

Art. 8. 1. (uchylony)

2. (uchylony)

Wersja obowiązująca od 2024.02.29     (Dz.U.2024.284 tekst jednolity)

Art. 8. 1. (uchylony)

2. (uchylony)

Wersja archiwalna obowiązująca od 2020.06.29 do 2024.02.28     (Dz.U.2020.1135 tekst jednolity)

Art. 8. 1. (uchylony)

2. (uchylony)

Wersja archiwalna obowiązująca od 2018.07.18 do 2020.06.28     (Dz.U.2018.1378 tekst jednolity)

Art. 8. 1. (uchylony)

2. (uchylony)

Wersja archiwalna obowiązująca od 2017.04.25 do 2018.07.17     (Dz.U.2017.826 tekst jednolity)

Art. 8. 1. (uchylony)

2. (uchylony)

Wersja archiwalna obowiązująca od 2016.05.25 do 2017.04.24     (Dz.U.2016.714 tekst jednolity)

Art. 8. 1. (uchylony)

2. (uchylony)

Wersja archiwalna obowiązująca od 2015.04.07 do 2016.05.24     (Dz.U.2015.489 tekst jednolity)

Art. 8. 1. (uchylony)

2. (uchylony)

Wersja archiwalna obowiązująca od 2015.01.01 do 2015.04.06

1. (skreślony).

2. [8] (uchylony).

[8] Art. 8 ust. 2 uchylony przez art. 5 pkt 2 ustawy z dnia 7 listopada 2014 r. o ułatwieniu wykonywania działalności gospodarczej (Dz.U. poz. 1662). Zmiana weszła w życie 1 stycznia 2015 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2001.06.12 do 2014.12.31     (Dz.U.2001.59.609 tekst jednolity)

1. (skreślony).

2. Minister właściwy do spraw gospodarki w porozumieniu z ministrem właściwym do spraw finansów publicznych określa, w drodze rozporządzenia, maksymalny procentowy udział składników pochodzenia zagranicznego w eksportowanym w ramach kontraktu eksportowego produkcie finalnym, umożliwiający uznanie tego produktu za krajowy.

Wersja archiwalna obowiązująca od 1994.08.19

1. Minister Finansów w porozumieniu z Ministrem Współpracy Gospodarczej z Zagranicą ustala, w drodze zarządzenia, tabelę klasyfikacji krajów w zależności od stopnia ryzyka, o którym mowa w art. 2 i 3.

2. Minister Finansów w porozumieniu z Ministrem Współpracy Gospodarczej z Zagranicą oraz Ministrem Przemysłu i Handlu określa, w drodze rozporządzenia, minimalny procentowy udział składników pochodzenia krajowego w eksportowanym produkcie finalnym, umożliwiający uznanie tego produktu za krajowy.