history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2024-02-16    (Dz.U.2024.196 tekst jednolity)

§ 2. [Rodzaje norm wyżywienia] 1. Ustala się następujące rodzaje norm wyżywienia, które przysługują funkcjonariuszowi w czasie wykonywania zadań służbowych:

1) podstawową;

2) dodatkowe I–V.

2. Ilość oraz rodzaj produktów żywnościowych zawartych w normach wyżywienia określa załącznik do rozporządzenia.

3. Wymiar rzeczowy poszczególnych norm wyżywienia stanowi podstawę do ustalenia wartości pieniężnych tych norm.

4. Funkcjonariusz, któremu przysługuje bezpłatne wyżywienie jednocześnie z kilku tytułów, otrzymuje wyżywienie tylko z jednego tytułu według jednej normy podstawowej wraz z najkorzystniejszą normą dodatkową przysługującą jako dodatek do normy podstawowej.

Wersja obowiązująca od 2024-02-16    (Dz.U.2024.196 tekst jednolity)

§ 2. [Rodzaje norm wyżywienia] 1. Ustala się następujące rodzaje norm wyżywienia, które przysługują funkcjonariuszowi w czasie wykonywania zadań służbowych:

1) podstawową;

2) dodatkowe I–V.

2. Ilość oraz rodzaj produktów żywnościowych zawartych w normach wyżywienia określa załącznik do rozporządzenia.

3. Wymiar rzeczowy poszczególnych norm wyżywienia stanowi podstawę do ustalenia wartości pieniężnych tych norm.

4. Funkcjonariusz, któremu przysługuje bezpłatne wyżywienie jednocześnie z kilku tytułów, otrzymuje wyżywienie tylko z jednego tytułu według jednej normy podstawowej wraz z najkorzystniejszą normą dodatkową przysługującą jako dodatek do normy podstawowej.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2013-09-11 do 2024-02-15    (Dz.U.2013.1057 tekst jednolity)

§ 2. [Rodzaje norm wyżywienia] 1. Ustala się następujące rodzaje norm wyżywienia, które przysługują funkcjonariuszowi w czasie wykonywania zadań służbowych:

1) podstawową;

2) dodatkowe I–V.

2. Ilość oraz rodzaj produktów żywnościowych zawartych w normach wyżywienia określa załącznik do rozporządzenia.

3. Wymiar rzeczowy poszczególnych norm wyżywienia stanowi podstawę do ustalenia wartości pieniężnych tych norm.

4. Funkcjonariusz, któremu przysługuje bezpłatne wyżywienie jednocześnie z kilku tytułów, otrzymuje wyżywienie tylko z jednego tytułu według jednej normy podstawowej wraz z najkorzystniejszą normą dodatkową przysługującą jako dodatek do normy podstawowej.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2010-02-25 do 2013-09-10

[Rodzaje norm wyżywienia] [2] 1. Ustala się następujące rodzaje norm wyżywienia, które przysługują funkcjonariuszowi w czasie wykonywania zadań służbowych:

1) podstawową;

2) dodatkowe I–V.

2. Ilość oraz rodzaj produktów żywnościowych zawartych w normach wyżywienia określa załącznik do rozporządzenia.

3. Wymiar rzeczowy poszczególnych norm wyżywienia stanowi podstawę do ustalenia wartości pieniężnych tych norm.

4. Funkcjonariusz, któremu przysługuje bezpłatne wyżywienie jednocześnie z kilku tytułów, otrzymuje wyżywienie tylko z jednego tytułu według jednej normy podstawowej wraz z najkorzystniejszą normą dodatkową przysługującą jako dodatek do normy podstawowej.

[2] § 2 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 2 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 2 lutego 2010 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie norm wyżywienia, przypadków, w których funkcjonariusz Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego otrzymuje wyżywienie lub równoważnik pieniężny w zamian za wyżywienie, oraz wysokości tego równoważnika (Dz.U. Nr 22, poz. 111). Zmiana weszła w życie 25 lutego 2010 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2003-12-17 do 2010-02-24

1. Ustala się następujące rodzaje norm wyżywienia, które przysługują funkcjonariuszowi Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, zwanemu dalej „funkcjonariuszem", w czasie wykonywania zadań służbowych:

1) podstawową;

2) dodatkowe l–V;

3) napojów.

2. Ilość oraz rodzaj produktów żywnościowych zawartych w normach wyżywienia określa załącznik nr 1 do rozporządzenia.

3. Wymiar rzeczowy poszczególnych norm wyżywienia stanowi podstawę do ustalenia wartości pieniężnych tych norm.

4. Funkcjonariusz, któremu przysługuje bezpłatne wyżywienie jednocześnie z kilku tytułów, otrzymuje wyżywienie tylko z jednego tytułu według jednej najkorzystniejszej dla siebie podstawowej normy wyżywienia oraz z dodatkową normą wyżywienia przysługującą do normy podstawowej.