Wersja obowiązująca od 2023.11.20     (Dz.U.2023.2513 tekst jednolity)

§ 6. (uchylony).

Wersja obowiązująca od 2023.11.20     (Dz.U.2023.2513 tekst jednolity)

§ 6. (uchylony).

Wersja archiwalna obowiązująca od 2010.09.23 do 2023.11.19

[4] (uchylony).

[4] § 6 uchylony przez § 1 pkt 4 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 26 sierpnia 2010 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej miodu (Dz.U. Nr 165, poz. 1120). Zmiana weszła w życie 23 września 2010 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2003.11.08 do 2010.09.22

Miód piekarniczy (przemysłowy) może:

1) posiadać nietypowy dla miodu zapach i smak;

2) zaczynać fermentować lub być sfermentowany;

3) być przegrzany.