Wersja obowiązująca od 2023-11-20 (Dz.U.2023.2513 tekst jednolity)
[Miód piekarniczy (przemysłowy)] Użyte w rozporządzeniu określenie „miód piekarniczy (przemysłowy)” oznacza miód:
1) odpowiedni do użytku przemysłowego lub jako składnik innych środków spożywczych następnie przetworzonych;
2) który może:
a) posiadać obcy smak lub zapach,
b) zaczynać fermentować lub być sfermentowany,
c) być przegrzany.
Wersja obowiązująca od 2023-11-20 (Dz.U.2023.2513 tekst jednolity)
[Miód piekarniczy (przemysłowy)] Użyte w rozporządzeniu określenie „miód piekarniczy (przemysłowy)” oznacza miód:
1) odpowiedni do użytku przemysłowego lub jako składnik innych środków spożywczych następnie przetworzonych;
2) który może:
a) posiadać obcy smak lub zapach,
b) zaczynać fermentować lub być sfermentowany,
c) być przegrzany.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2015-07-04 do 2023-11-19
[Miód piekarniczy (przemysłowy)] [2] Użyte w rozporządzeniu określenie „miód piekarniczy (przemysłowy)” oznacza miód:
1) odpowiedni do użytku przemysłowego lub jako składnik innych środków spożywczych następnie przetworzonych;
2) który może:
a) posiadać obcy smak lub zapach,
b) zaczynać fermentować lub być sfermentowany,
c) być przegrzany.
[2] § 1a w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 2 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 29 maja 2015 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej miodu (Dz.U. poz. 850). Zmiana weszła w życie 4 lipca 2015 r.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2010-09-23 do 2015-07-03
[Miód piekarniczy (przemysłowy)] [2] Użyte w rozporządzeniu określenie „miód piekarniczy (przemysłowy)” oznacza „miód piekarski” w rozumieniu ust. 1 części VIII załącznika III do rozporządzenia nr 1234/2007.
[2] § 1a dodany przez § 1 pkt 2 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 26 sierpnia 2010 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej miodu (Dz.U. Nr 165, poz. 1120). Zmiana weszła w życie 23 września 2010 r.