Wersja obowiązująca od 2023.07.28 (Dz.U.2023.1448 tekst jednolity)
Art. 60. [Właściwość organów w zakresie zadań dotyczących krajowych poradników dobrej praktyki higienicznej oraz wdrażania i stosowania HACCP] Główny Inspektor Sanitarny i Główny Lekarz Weterynarii, stosownie do kompetencji określonych w art. 73 ust. 1 pkt 1 i 3, są organami właściwymi w zakresie zadań, o których mowa w art. 7 i art. 8 rozporządzenia nr 852/2004, dotyczących krajowych poradników dobrej praktyki higienicznej oraz wdrażania i stosowania zasad systemu HACCP.
Wersja obowiązująca od 2023.07.28 (Dz.U.2023.1448 tekst jednolity)
Art. 60. [Właściwość organów w zakresie zadań dotyczących krajowych poradników dobrej praktyki higienicznej oraz wdrażania i stosowania HACCP] Główny Inspektor Sanitarny i Główny Lekarz Weterynarii, stosownie do kompetencji określonych w art. 73 ust. 1 pkt 1 i 3, są organami właściwymi w zakresie zadań, o których mowa w art. 7 i art. 8 rozporządzenia nr 852/2004, dotyczących krajowych poradników dobrej praktyki higienicznej oraz wdrażania i stosowania zasad systemu HACCP.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2022.10.18 do 2023.07.27 (Dz.U.2022.2132 tekst jednolity)
Art. 60. [Właściwość organów w zakresie zadań dotyczących krajowych poradników dobrej praktyki higienicznej oraz wdrażania i stosowania HACCP] Główny Inspektor Sanitarny i Główny Lekarz Weterynarii, stosownie do kompetencji określonych w art. 73 ust. 1 pkt 1 i 3, są organami właściwymi w zakresie zadań, o których mowa w art. 7 i art. 8 rozporządzenia nr 852/2004, dotyczących krajowych poradników dobrej praktyki higienicznej oraz wdrażania i stosowania zasad systemu HACCP.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2020.11.16 do 2022.10.17 (Dz.U.2020.2021 tekst jednolity)
[Właściwość organów w zakresie zadań dotyczących krajowych poradników dobrej praktyki higienicznej oraz wdrażania i stosowania HACCP ] Główny Inspektor Sanitarny i Główny Lekarz Weterynarii, stosownie do kompetencji określonych w art. 73 ust. 1 pkt 1 i 3, są organami właściwymi w zakresie zadań, o których mowa w art. 7 i art. 8 rozporządzenia nr 852/2004, dotyczących krajowych poradników dobrej praktyki higienicznej oraz wdrażania i stosowania zasad systemu HACCP.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2019.07.05 do 2020.11.15 (Dz.U.2019.1252 tekst jednolity)
[Właściwość organów w zakresie zadań dotyczących krajowych poradników dobrej praktyki higienicznej oraz wdrażania i stosowania HACCP ] Główny Inspektor Sanitarny i Główny Lekarz Weterynarii, stosownie do kompetencji określonych w art. 73 ust. 1 pkt 1 i 3, są organami właściwymi w zakresie zadań, o których mowa w art. 7 i art. 8 rozporządzenia nr 852/2004, dotyczących krajowych poradników dobrej praktyki higienicznej oraz wdrażania i stosowania zasad systemu HACCP.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2018.08.10 do 2019.07.04 (Dz.U.2018.1541 tekst jednolity)
[Właściwość organów w zakresie zadań dotyczących krajowych poradników dobrej praktyki higienicznej oraz wdrażania i stosowania HACCP ] Główny Inspektor Sanitarny i Główny Lekarz Weterynarii, stosownie do kompetencji określonych w art. 73 ust. 1 pkt 1 i 3, są organami właściwymi w zakresie zadań, o których mowa w art. 7 i art. 8 rozporządzenia nr 852/2004, dotyczących krajowych poradników dobrej praktyki higienicznej oraz wdrażania i stosowania zasad systemu HACCP.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2017.01.24 do 2018.08.09 (Dz.U.2017.149 tekst jednolity)
[Właściwość organów w zakresie zadań dotyczących krajowych poradników dobrej praktyki higienicznej oraz wdrażania i stosowania HACCP ] Główny Inspektor Sanitarny i Główny Lekarz Weterynarii, stosownie do kompetencji określonych w art. 73 ust. 1 pkt 1 i 3, są organami właściwymi w zakresie zadań, o których mowa w art. 7 i art. 8 rozporządzenia nr 852/2004, dotyczących krajowych poradników dobrej praktyki higienicznej oraz wdrażania i stosowania zasad systemu HACCP.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2015.04.30 do 2017.01.23 (Dz.U.2015.594 tekst jednolity)
[Właściwość organów w zakresie zadań dotyczących krajowych poradników dobrej praktyki higienicznej oraz wdrażania i stosowania HACCP ] Główny Inspektor Sanitarny i Główny Lekarz Weterynarii, stosownie do kompetencji określonych w art. 73 ust. 1 pkt 1 i 3, są organami właściwymi w zakresie zadań, o których mowa w art. 7 i art. 8 rozporządzenia nr 852/2004, dotyczących krajowych poradników dobrej praktyki higienicznej oraz wdrażania i stosowania zasad systemu HACCP.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2010.07.27 do 2015.04.29 (Dz.U.2010.136.914 tekst jednolity)
[Właściwość organów w zakresie zadań dotyczących krajowych poradników dobrej praktyki higienicznej oraz wdrażania i stosowania HACCP] Główny Inspektor Sanitarny i Główny Lekarz Weterynarii, stosownie do kompetencji określonych w art. 73 ust. 1 pkt 1 i 3, są organami właściwymi w zakresie zadań, o których mowa w art. 7 i art. 8 rozporządzenia nr 852/2004, dotyczących krajowych poradników dobrej praktyki higienicznej oraz wdrażania i stosowania zasad systemu HACCP.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2010.03.11 do 2010.07.26
[Właściwość organów w zakresie zadań dotyczących krajowych poradników dobrej praktyki higienicznej oraz wdrażania i stosowania HACCP] [61] Główny Inspektor Sanitarny i Główny Lekarz Weterynarii, stosownie do kompetencji określonych w art. 73 ust. 1 pkt 1 i 3, są organami właściwymi w zakresie zadań, o których mowa w art. 7 i art. 8 rozporządzenia nr 852/2004, dotyczących krajowych poradników dobrej praktyki higienicznej oraz wdrażania i stosowania zasad systemu HACCP.
[61] Art. 60 w brzmieniu ustalonym przez art. 1 pkt 35 ustawy z dnia 8 stycznia 2010 r. o zmianie ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz niektórych innych ustaw (Dz.U. Nr 21, poz. 105). Zmiana weszła w życie 11 marca 2010 r.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2006.10.28 do 2010.03.10
Główny Inspektor Sanitarny i Główny Lekarz Weterynarii, stosownie do kompetencji określonych w art. 73 ust. 1 pkt 1 i 2, są organami właściwymi w zakresie zadań, o których mowa w art. 7 i 8 rozporządzenia nr 852/2004, dotyczących krajowych poradników dobrej praktyki higienicznej oraz wdrażania i stosowania zasad systemu HACCP.