Wersja obowiązująca od 2022-12-14 (Dz.U.2022.2612 tekst jednolity)
(uchylony)
Wersja obowiązująca od 2022-12-14 (Dz.U.2022.2612 tekst jednolity)
(uchylony)
Wersja archiwalna obowiązująca od 2022-04-06 do 2022-12-13 (Dz.U.2022.765 tekst jednolity)
(uchylony)
Wersja archiwalna obowiązująca od 1997-01-07 do 2002-09-30
[Limitowanie krajowej produkcji cukru] 1. Wprowadza się limitowanie krajowej produkcji cukru.
2. Limitowanie, o którym mowa w ust. 1, polega na ustalaniu corocznie przez Radę Ministrów, w drodze rozporządzenia, na wniosek Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej kwot produkcji cukru (kwota A i kwota B).
3. [2] (skreślony).
4. Ustalenie kwot A i B następuje w terminie do dnia 1 sierpnia roku poprzedzającego przyszłoroczną kampanię cukrowniczą.
[2] Art. 2 ust. 3 skreślony przez art. 1 pkt 2 ustawy z dnia 20 listopada 1996 r. o zmianie ustawy o regulacji rynku cukru i przekształceniach własnościowych w przemyśle cukrowniczym (Dz.U. Nr 152, poz. 724). Zmiana weszła w życie 7 stycznia 1997 r.
Wersja archiwalna obowiązująca od 1994-10-01 do 1997-01-06
[Limitowanie krajowej produkcji cukru] 1. Wprowadza się limitowanie krajowej produkcji cukru.
2. Limitowanie, o którym mowa w ust. 1, polega na ustalaniu corocznie przez Radę Ministrów, w drodze rozporządzenia, na wniosek Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej kwot produkcji cukru (kwota A i kwota B).
3. Użyte w ust. 2 określenia oznaczają:
1) kwota A - maksymalną ilość cukru, jaka może być wyprodukowana w czasie kampanii cukrowniczej danego roku i przeznaczona na zaopatrzenie rynku krajowego w okresie od dnia 1 października do dnia 30 września następnego roku,
2) kwota B - maksymalną ilość cukru, jaka może być wyprodukowana w czasie kampanii cukrowniczej danego roku i przeznaczona na eksport w okresie od dnia 1 października do dnia 30 września następnego roku, z zastosowaniem dopłat, o których mowa w art. 5 ust. 4.
4. Ustalenie kwot A i B następuje w terminie do dnia 1 sierpnia roku poprzedzającego przyszłoroczną kampanię cukrowniczą.