history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2021-09-06    (Dz.U.2021.1624 tekst jednolity)

§ 3. [Skład wojewódzkiego inspektoratu] 1. W skład wojewódzkiego inspektoratu wchodzą następujące komórki organizacyjne:

1) wydział kontroli;

2) wydział organizacyjno-administracyjny.

2. W wydziale:

1) kontroli można wyodrębnić:

a) sekcję kontroli jakości handlowej,

b) sekcję kontroli rolnictwa ekologicznego i produktów regionalnych,

c) sekcję kontroli odrębnych;

2) organizacyjno-administracyjnym można wyodrębnić:

a) sekcję księgowości,

b) sekcję kadr,

c) sekcję prawną,

d) sekcję sprawozdawczości i ewidencji.

3. W skład wojewódzkiego inspektoratu mogą wchodzić także:

1) oddziały wojewódzkiego inspektoratu oraz wydziały i samodzielne stanowiska pracy, tworzone w miejscach odpraw celnych lub w innych miejscach, jeżeli jest to uzasadnione potrzebą wykonywania kontroli jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych;

2) samodzielne stanowiska pracy.

4. Oddziałem lub wydziałem wojewódzkiego inspektoratu kieruje kierownik tej komórki organizacyjnej przy pomocy zastępcy kierownika.

5. Sekcjami, o których mowa w ust. 2, kierują kierownik wydziału, zastępca kierownika wydziału albo główny specjalista.

Wersja obowiązująca od 2021-09-06    (Dz.U.2021.1624 tekst jednolity)

§ 3. [Skład wojewódzkiego inspektoratu] 1. W skład wojewódzkiego inspektoratu wchodzą następujące komórki organizacyjne:

1) wydział kontroli;

2) wydział organizacyjno-administracyjny.

2. W wydziale:

1) kontroli można wyodrębnić:

a) sekcję kontroli jakości handlowej,

b) sekcję kontroli rolnictwa ekologicznego i produktów regionalnych,

c) sekcję kontroli odrębnych;

2) organizacyjno-administracyjnym można wyodrębnić:

a) sekcję księgowości,

b) sekcję kadr,

c) sekcję prawną,

d) sekcję sprawozdawczości i ewidencji.

3. W skład wojewódzkiego inspektoratu mogą wchodzić także:

1) oddziały wojewódzkiego inspektoratu oraz wydziały i samodzielne stanowiska pracy, tworzone w miejscach odpraw celnych lub w innych miejscach, jeżeli jest to uzasadnione potrzebą wykonywania kontroli jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych;

2) samodzielne stanowiska pracy.

4. Oddziałem lub wydziałem wojewódzkiego inspektoratu kieruje kierownik tej komórki organizacyjnej przy pomocy zastępcy kierownika.

5. Sekcjami, o których mowa w ust. 2, kierują kierownik wydziału, zastępca kierownika wydziału albo główny specjalista.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2020-07-11 do 2021-09-05

[Skład wojewódzkiego inspektoratu ] [2] 1. W skład wojewódzkiego inspektoratu wchodzą następujące komórki organizacyjne:

1) wydział kontroli;

2) wydział organizacyjno-administracyjny.

2. W wydziale:

1) kontroli można wyodrębnić:

a) sekcję kontroli jakości handlowej,

b) sekcję kontroli rolnictwa ekologicznego i produktów regionalnych,

c) sekcję kontroli odrębnych;

2) organizacyjno-administracyjnym można wyodrębnić:

a) sekcję księgowości,

b) sekcję kadr,

c) sekcję prawną,

d) sekcję sprawozdawczości i ewidencji.

3. W skład wojewódzkiego inspektoratu mogą wchodzić także:

1) oddziały wojewódzkiego inspektoratu oraz wydziały i samodzielne stanowiska pracy, tworzone w miejscach odpraw celnych lub w innych miejscach, jeżeli jest to uzasadnione potrzebą wykonywania kontroli jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych;

2) samodzielne stanowiska pracy.

4. Oddziałem lub wydziałem wojewódzkiego inspektoratu kieruje kierownik tej komórki organizacyjnej przy pomocy zastępcy kierownika.

5. Sekcjami, o których mowa w ust. 2, kierują kierownik wydziału, zastępca kierownika wydziału albo główny specjalista.

[2] § 3 w brzmieniu ustalonym przez § 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 18 czerwca 2020 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych zasad organizacji Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (Dz.U. poz. 1112). Zmiana weszła w życie 11 lipca 2020 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2005-06-22 do 2020-07-10

[Skład wojewódzkiego inspektoratu] [1] 1. W skład wojewódzkiego inspektoratu wchodzą następujące komórki organizacyjne:

1) wydział kontroli;

2) wydział nadzoru;

3) wydział administracji.

2. W skład wojewódzkiego inspektoratu mogą wchodzić:

1) oddziały wojewódzkiego inspektoratu oraz wydziały i samodzielne stanowiska pracy, tworzone w miejscach odpraw celnych lub w innych miejscach, jeżeli jest to uzasadnione potrzebą wykonywania kontroli jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych;

2) laboratoria kontrolno-analityczne, jeżeli w województwie nie utworzono laboratorium specjalistycznego Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych;

3) sekcje i samodzielne stanowiska pracy.

[1] § 3 w brzmieniu ustalonym przez § 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 25 maja 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych zasad organizacji Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (Dz.U. Nr 99, poz. 829). Zmiana weszła w życie 22 czerwca 2005 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2003-01-01 do 2005-06-21

1. W skład wojewódzkiego inspektoratu wchodzą następujące komórki organizacyjne:

1) wydział kontroli;

2) wydział informacji i ewidencji;

3) wydział administracji;

4) laboratorium kontrolno-analityczne w województwie, w którym nie utworzono laboratorium specjalistycznego.

2. W skład wojewódzkiego inspektoratu mogą wchodzić oddziały wojewódzkiego inspektoratu oraz wydziały i samodzielne stanowiska pracy, tworzone w miejscach odpraw celnych lub w innych miejscach, jeżeli jest to uzasadnione potrzebą wykonywania kontroli jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych.