Wersja obowiązująca od 2023.09.28     (Dz.U.2023.2045 tekst jednolity)

Art. 50. (uchylony)

Wersja obowiązująca od 2023.09.28     (Dz.U.2023.2045 tekst jednolity)

Art. 50. (uchylony)

Wersja archiwalna obowiązująca od 2021.04.13 do 2023.09.27     (Dz.U.2021.678 tekst jednolity)

Art. 50. (uchylony)

Wersja archiwalna obowiązująca od 2019.08.08 do 2021.04.12     (Dz.U.2019.1489 tekst jednolity)

Art. 50. (uchylony)

Wersja archiwalna obowiązująca od 2018.01.30 do 2019.08.07     (Dz.U.2018.262 tekst jednolity)

Art. 50. (uchylony)

Wersja archiwalna obowiązująca od 2015.11.26 do 2018.01.29     (Dz.U.2015.1970 tekst jednolity)

Art. 50. (uchylony)

Wersja archiwalna obowiązująca od 2015.09.15 do 2015.11.25

[71] (uchylony).

[71] Art. 50 uchylony przez art. 1 pkt 35 ustawy z dnia 10 lipca 2015 r. o zmianie ustawy o organizacji rynku rybnego (Dz.U. poz. 1267). Zmiana weszła w życie 15 września 2015 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2013.11.27 do 2015.09.14     (Dz.U.2013.1389 tekst jednolity)

[Wycofanie produktów rybnych] 1. Wycofanie produktów rybnych odbywa się w centrum pierwszej sprzedaży.

2. Organizacja producentów zgłasza zamiar dokonania wycofania produktów rybnych okręgowemu inspektorowi rybołówstwa morskiego właściwemu ze względu na miejsce położenia centrum pierwszej sprzedaży.

3. W zgłoszeniu, o którym mowa w ust. 2, organizacja producentów:

1) podaje informacje o wycofywanym produkcie rybnym: nazwę gatunku, ilość, cenę wycofania, kategorię wielkości, kategorię świeżości, formę prezentacji, rejon połowu;

2) wskazuje centrum pierwszej sprzedaży, w którym produkty rybne pozostaną przez określony czas, nie krótszy jednak niż 24 godziny.

4. Okręgowy inspektor rybołówstwa morskiego, o którym mowa w ust. 2, na podstawie otrzymanego zgłoszenia dokonuje w centrum pierwszej sprzedaży sprawdzenia zgodności informacji podanych w zgłoszeniu ze stanem faktycznym.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2011.03.19 do 2013.11.26

[Wycofanie produktów rybnych] 1. Wycofanie produktów rybnych odbywa się w centrum pierwszej sprzedaży.

2. Organizacja producentów zgłasza zamiar dokonania wycofania produktów rybnych okręgowemu inspektorowi rybołówstwa morskiego właściwemu ze względu na miejsce położenia centrum pierwszej sprzedaży.

3. W zgłoszeniu, o którym mowa w ust. 2, organizacja producentów:

1) podaje informacje o wycofywanym produkcie rybnym: nazwę gatunku, ilość, cenę wycofania, kategorię wielkości, kategorię świeżości, formę prezentacji, rejon połowu;

2) wskazuje centrum pierwszej sprzedaży, w którym produkty rybne pozostaną przez określony czas, nie krótszy jednak niż 24 godziny.

4. Okręgowy inspektor rybołówstwa morskiego, o którym mowa w ust. 2, na podstawie otrzymanego zgłoszenia dokonuje w centrum pierwszej sprzedaży sprawdzenia zgodności informacji podanych w zgłoszeniu ze stanem faktycznym.