Wersja obowiązująca od 2023-09-28 (Dz.U.2023.2045 tekst jednolity)
(uchylony)
Wersja obowiązująca od 2023-09-28 (Dz.U.2023.2045 tekst jednolity)
(uchylony)
Wersja archiwalna obowiązująca od 2021-04-13 do 2023-09-27 (Dz.U.2021.678 tekst jednolity)
(uchylony)
Wersja archiwalna obowiązująca od 2019-08-08 do 2021-04-12 (Dz.U.2019.1489 tekst jednolity)
(uchylony)
Wersja archiwalna obowiązująca od 2018-01-30 do 2019-08-07 (Dz.U.2018.262 tekst jednolity)
(uchylony)
Wersja archiwalna obowiązująca od 2015-11-26 do 2018-01-29 (Dz.U.2015.1970 tekst jednolity)
(uchylony)
Wersja archiwalna obowiązująca od 2013-11-27 do 2015-09-14 (Dz.U.2013.1389 tekst jednolity)
[Wycofanie produktów rybnych] 1. Wycofanie produktów rybnych odbywa się w centrum pierwszej sprzedaży.
2. Organizacja producentów zgłasza zamiar dokonania wycofania produktów rybnych okręgowemu inspektorowi rybołówstwa morskiego właściwemu ze względu na miejsce położenia centrum pierwszej sprzedaży.
3. W zgłoszeniu, o którym mowa w ust. 2, organizacja producentów:
1) podaje informacje o wycofywanym produkcie rybnym: nazwę gatunku, ilość, cenę wycofania, kategorię wielkości, kategorię świeżości, formę prezentacji, rejon połowu;
2) wskazuje centrum pierwszej sprzedaży, w którym produkty rybne pozostaną przez określony czas, nie krótszy jednak niż 24 godziny.
4. Okręgowy inspektor rybołówstwa morskiego, o którym mowa w ust. 2, na podstawie otrzymanego zgłoszenia dokonuje w centrum pierwszej sprzedaży sprawdzenia zgodności informacji podanych w zgłoszeniu ze stanem faktycznym.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2011-03-19 do 2013-11-26
[Wycofanie produktów rybnych] 1. Wycofanie produktów rybnych odbywa się w centrum pierwszej sprzedaży.
2. Organizacja producentów zgłasza zamiar dokonania wycofania produktów rybnych okręgowemu inspektorowi rybołówstwa morskiego właściwemu ze względu na miejsce położenia centrum pierwszej sprzedaży.
3. W zgłoszeniu, o którym mowa w ust. 2, organizacja producentów:
1) podaje informacje o wycofywanym produkcie rybnym: nazwę gatunku, ilość, cenę wycofania, kategorię wielkości, kategorię świeżości, formę prezentacji, rejon połowu;
2) wskazuje centrum pierwszej sprzedaży, w którym produkty rybne pozostaną przez określony czas, nie krótszy jednak niż 24 godziny.
4. Okręgowy inspektor rybołówstwa morskiego, o którym mowa w ust. 2, na podstawie otrzymanego zgłoszenia dokonuje w centrum pierwszej sprzedaży sprawdzenia zgodności informacji podanych w zgłoszeniu ze stanem faktycznym.