history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2020-10-28    (Dz.U.2020.1895 tekst jednolity)

§ 3. [Określenie wartości sprzedanych owoców i warzyw] 1. Wartość sprzedanych owoców i warzyw, o której mowa w § 1 pkt 2, określa się na podstawie dokumentu zawierającego informacje o ilości, cenie i wartości poszczególnych sprzedanych gatunków.

2. W przypadku gdy udokumentowana wartość sprzedanych owoców i warzyw zawiera koszty transportu wewnętrznego w ramach wstępnie uznanej grupy producentów owoców i warzyw, na odległość większą niż 300 km, wartość owoców i warzyw sprzedanych określa się, pomniejszając ich udokumentowaną wartość o rzeczywisty koszt transportu wewnętrznego, wykazany w dokumentacji prowadzonej przez wstępnie uznaną grupę producentów owoców i warzyw.

Wersja obowiązująca od 2020-10-28    (Dz.U.2020.1895 tekst jednolity)

§ 3. [Określenie wartości sprzedanych owoców i warzyw] 1. Wartość sprzedanych owoców i warzyw, o której mowa w § 1 pkt 2, określa się na podstawie dokumentu zawierającego informacje o ilości, cenie i wartości poszczególnych sprzedanych gatunków.

2. W przypadku gdy udokumentowana wartość sprzedanych owoców i warzyw zawiera koszty transportu wewnętrznego w ramach wstępnie uznanej grupy producentów owoców i warzyw, na odległość większą niż 300 km, wartość owoców i warzyw sprzedanych określa się, pomniejszając ich udokumentowaną wartość o rzeczywisty koszt transportu wewnętrznego, wykazany w dokumentacji prowadzonej przez wstępnie uznaną grupę producentów owoców i warzyw.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2020-01-18 do 2020-10-27

[Określenie wartości sprzedanych owoców i warzyw] 1. Wartość sprzedanych owoców i warzyw, o której mowa w § 1 pkt 2, określa się na podstawie dokumentu zawierającego informacje o ilości, cenie i wartości poszczególnych sprzedanych gatunków.

2. [2] W przypadku gdy udokumentowana wartość sprzedanych owoców i warzyw zawiera koszty transportu wewnętrznego w ramach wstępnie uznanej grupy producentów owoców i warzyw, na odległość większą niż 300 km, wartość owoców i warzyw sprzedanych określa się, pomniejszając ich udokumentowaną wartość o rzeczywisty koszt transportu wewnętrznego, wykazany w dokumentacji prowadzonej przez wstępnie uznaną grupę producentów owoców i warzyw.

[2] § 3 ust. 2 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 2 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 18 grudnia 2019  r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie sposobu ustalania wskaźników redukcji, sposobu określania wartości owoców i warzyw sprzedanych oraz okresów referencyjnych stosowanych przy określaniu wartości owoców i warzyw sprzedanych (Dz.U. z 2020 r. poz. 11). Zmiana weszła w życie 18 stycznia 2020 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2011-07-06 do 2020-01-17

 1. Wartość sprzedanych owoców i warzyw, o której mowa w § 1 pkt 2, określa się na podstawie dokumentu zawierającego informacje o ilości, cenie i wartości poszczególnych sprzedanych gatunków.

2. W przypadku gdy udokumentowana wartość sprzedanych owoców i warzyw zawiera koszty transportu wewnętrznego w ramach wstępnie uznanej grupy producentów lub uznanej organizacji producentów, na odległość większą niż 100 km, wartość owoców i warzyw sprzedanych określa się, pomniejszając ich udokumentowaną wartość o rzeczywisty koszt transportu wewnętrznego, wykazany w dokumentacji prowadzonej przez wstępnie uznaną grupę producentów lub uznaną organizację producentów.