Wersja obowiązująca od 2020-10-28 (Dz.U.2020.1895 tekst jednolity)
[Ustalenie wskaźnika redukcji produktów uzyskanych w wyniku przetworzenia owoców i warzyw ] W przypadku udokumentowanej sprzedaży produktów uzyskanych w wyniku przetworzenia owoców i warzyw wskaźnik redukcji, o którym mowa w § 1 pkt 1, ustala się zgodnie ze stawką zryczałtowaną mającą zastosowanie do fakturowanej wartości tych produktów, określoną w art. 22 ust. 2 akapit drugi rozporządzenia delegowanego Komisji (UE) 2017/891 z dnia 13 marca 2017 r. uzupełniającego rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1308/2013 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw, uzupełniającego rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1306/2013 w odniesieniu do kar, które mają być stosowane w tych sektorach, a także zmieniającego rozporządzenie wykonawcze Komisji (UE) nr 543/2011 (Dz. Urz. UE L 138 z 25.05.2017, str. 4, z późn. zm.).
Wersja obowiązująca od 2020-10-28 (Dz.U.2020.1895 tekst jednolity)
[Ustalenie wskaźnika redukcji produktów uzyskanych w wyniku przetworzenia owoców i warzyw ] W przypadku udokumentowanej sprzedaży produktów uzyskanych w wyniku przetworzenia owoców i warzyw wskaźnik redukcji, o którym mowa w § 1 pkt 1, ustala się zgodnie ze stawką zryczałtowaną mającą zastosowanie do fakturowanej wartości tych produktów, określoną w art. 22 ust. 2 akapit drugi rozporządzenia delegowanego Komisji (UE) 2017/891 z dnia 13 marca 2017 r. uzupełniającego rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1308/2013 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw, uzupełniającego rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1306/2013 w odniesieniu do kar, które mają być stosowane w tych sektorach, a także zmieniającego rozporządzenie wykonawcze Komisji (UE) nr 543/2011 (Dz. Urz. UE L 138 z 25.05.2017, str. 4, z późn. zm.).
Wersja archiwalna obowiązująca od 2020-01-18 do 2020-10-27
[Ustalenie wskaźnika redukcji produktów uzyskanych w wyniku przetworzenia owoców i warzyw ] [1] W przypadku udokumentowanej sprzedaży produktów uzyskanych w wyniku przetworzenia owoców i warzyw wskaźnik redukcji, o którym mowa w § 1 pkt 1, ustala się zgodnie ze stawką zryczałtowaną mającą zastosowanie do fakturowanej wartości tych produktów, określoną w art. 22 ust. 2 akapit drugi rozporządzenia delegowanego Komisji (UE) 2017/891 z dnia 13 marca 2017 r. uzupełniającego rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1308/2013 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw, uzupełniającego rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1306/2013 w odniesieniu do kar, które mają być stosowane w tych sektorach, a także zmieniającego rozporządzenie wykonawcze Komisji (UE) nr 543/2011 (Dz. Urz. UE L 138 z 25.05.2017, str. 4, z późn. zm.).
[1] § 2 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 18 grudnia 2019 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie sposobu ustalania wskaźników redukcji, sposobu określania wartości owoców i warzyw sprzedanych oraz okresów referencyjnych stosowanych przy określaniu wartości owoców i warzyw sprzedanych (Dz.U. z 2020 r. poz. 11). Zmiana weszła w życie 18 stycznia 2020 r.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2011-07-06 do 2020-01-17
W przypadku udokumentowanej sprzedaży produktów uzyskanych w wyniku przetworzenia owoców i warzyw wskaźnik redukcji, o którym mowa w § 1 pkt 1, ustala się zgodnie ze stawką zryczałtowaną mającą zastosowanie do fakturowanej wartości tych produktów, określoną w art. 52 ust. 2a rozporządzenia Komisji (WE) nr 1580/2007 z dnia 21 grudnia 2007 r. ustanawiającego przepisy wykonawcze do rozporządzeń Rady (WE) nr 2200/96, (WE) nr 2201/96 i (WE) nr 1182/2007 w sektorze owoców i warzyw (Dz. Urz. UE L 350 z 31.12.2007, str. 1, z późn. zm.).