Wersja obowiązująca od 2020-07-23 (Dz.U.2020.1287 tekst jednolity)
(uchylony).
Wersja obowiązująca od 2020-07-23 (Dz.U.2020.1287 tekst jednolity)
(uchylony).
Wersja archiwalna obowiązująca od 2020-04-22 do 2020-07-22
[3] (uchylony)
[3] § 7 uchylony przez § 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 1 kwietnia 2020 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie niektórych wymagań weterynaryjnych, jakie powinny być spełnione przy produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego w rzeźniach o małej zdolności produkcyjnej (Dz.U. poz. 613). Zmiana weszła w życie 22 kwietnia 2020 r.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2010-06-22 do 2020-04-21
1. Mięso pozyskane w rzeźniach określonych w § 1 ust. 1 pkt 2, spełniających co najmniej jedno z wymagań, o których mowa w § 2 pkt 2 i 4 oraz § 3 pkt 2, oraz w rzeźniach określonych w § 1 ust. 1 pkt 3, spełniających co najmniej jedno z wymagań, o których mowa w § 2 pkt 2 i 4, § 3 pkt 2 oraz § 4 pkt 2, 4 i 6, zaopatruje się w znak identyfikacyjny okrągły, zawierający w:
1) górnej części – litery PL;
2) środku – weterynaryjny numer identyfikacyjny;
3) dolnej części – litery IW.
2. Do znakowania, o którym mowa w ust. 1, przepisy rozporządzenia nr 853/2004 załącznik II sekcja I ust. 1, 2, 5, 9–11, 13 i 14 stosuje się odpowiednio.