Wersja obowiązująca od 2020-07-23 (Dz.U.2020.1287 tekst jednolity)
(uchylony).
Wersja obowiązująca od 2020-07-23 (Dz.U.2020.1287 tekst jednolity)
(uchylony).
Wersja archiwalna obowiązująca od 2020-04-22 do 2020-07-22
[2] (uchylony)
[2] § 6 uchylony przez § 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 1 kwietnia 2020 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie niektórych wymagań weterynaryjnych, jakie powinny być spełnione przy produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego w rzeźniach o małej zdolności produkcyjnej (Dz.U. poz. 613). Zmiana weszła w życie 22 kwietnia 2020 r.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2010-06-22 do 2020-04-21
1. Mięso pozyskane w rzeźniach określonych w § 1 ust. 1 pkt 1,
spełniających co najmniej jedno z wymagań, o których mowa w § 2 pkt 2 i 4, § 3
pkt 2 oraz § 4 pkt 2, 4 i 6, znakuje się znakiem weterynaryjnym okrągłym o
średnicy
1) górnej części – litery PL;
2) środku – weterynaryjny numer identyfikacyjny;
3) dolnej części – litery IW.
2. Do znakowania, o którym mowa w ust. 1, przepisy rozporządzenia (WE) nr 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 206, z późn. zm.; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str. 75) załącznik I sekcja I rozdział III ust. 1, 2, 4 i 5 stosuje się odpowiednio.