Wersja obowiązująca od 2020-07-03 do 2024-03-13 (Dz.U.2020.1190 tekst jednolity)
[Rośliny podatne na porażenie przez organizm szkodliwy] Roślinami podatnymi na porażenie przez organizm szkodliwy, o których mowa w § 1 pkt 2 i 3, są owoce roślin z rodzaju Capsicum L. i Momordica L., gatunków Solanum aethiopicum L., Solanum macrocarpon L. i Solanum melongena L. oraz rośliny gatunku Zea mays L. inne niż żywy pyłek, kultury tkankowe, nasiona i ziarno, pochodzące z państw trzecich innych niż Konfederacja Szwajcarska, zwane dalej „roślinami podatnymi na porażenie”.
Wersja obowiązująca od 2020-07-03 do 2024-03-13 (Dz.U.2020.1190 tekst jednolity)
[Rośliny podatne na porażenie przez organizm szkodliwy] Roślinami podatnymi na porażenie przez organizm szkodliwy, o których mowa w § 1 pkt 2 i 3, są owoce roślin z rodzaju Capsicum L. i Momordica L., gatunków Solanum aethiopicum L., Solanum macrocarpon L. i Solanum melongena L. oraz rośliny gatunku Zea mays L. inne niż żywy pyłek, kultury tkankowe, nasiona i ziarno, pochodzące z państw trzecich innych niż Konfederacja Szwajcarska, zwane dalej „roślinami podatnymi na porażenie”.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2020-03-17 do 2020-07-02
[Rośliny podatne na porażenie przez organizm szkodliwy ] [1] Roślinami podatnymi na porażenie przez organizm szkodliwy, o których mowa w § 1 pkt 2 i 3, są owoce roślin z rodzaju Capsicum L. i Momordica L., gatunków Solanum aethiopicum L., Solanum macrocarpon L. i Sola-num melongena L. oraz rośliny gatunku Zea mays L. inne niż żywy pyłek, kultury tkankowe, nasiona i ziarno, pochodzące z państw trzecich innych niż Konfederacja Szwajcarska, zwane dalej „roślinami podatnymi na porażenie”.
[1] § 2 w brzmieniu ustalonym przez § 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 21 lutego 2020 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie zwalczania i zapobiegania rozprzestrzenianiu się organizmu Spodoptera frugiperda (Smith) (Dz.U. poz. 335). Zmiana weszła w życie 17 marca 2020 r.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2019-03-15 do 2020-03-16
[Rośliny podatne na porażenie przez organizm szkodliwy] Roślinami podatnymi na porażenie przez organizm szkodliwy, o których mowa w § 1 pkt 2 i 3, są owoce roślin z rodzaju Capsicum L. i Momordica L., gatunków Solanum aethiopicum L., Solanum macrocarpon L. i Solanum melongena L. oraz rośliny gatunku Zea mays L. inne niż żywy pyłek, kultury tkankowe, nasiona i ziarno, pochodzące z Afryki, Ameryki Północnej oraz z Ameryki Południowej, zwane dalej „roślinami podatnymi na porażenie”.