Wersja obowiązująca od 2023-06-20
[Protokół z przeprowadzonego egzaminu] 1. Z przeprowadzonego egzaminu dla pracowników oraz egzaminu kwalifikacyjnego na rzeczoznawcę sporządza się protokół, który zawiera: [2]
1) datę i miejsce przeprowadzenia egzaminu;
2) imiona i nazwiska członków komisji kwalifikacyjnej;
3) [3] imiona i nazwiska, miejsca zamieszkania i adresy do korespondencji oraz numery Powszechnego Elektronicznego Systemu Ewidencji Ludności (numery PESEL), a w razie braku tych numerów – serie i numery dokumentów potwierdzających tożsamość oraz obywatelstwo osób przystępujących do egzaminu;
4) wyniki egzaminu.
2. Przewodniczący komisji kwalifikacyjnej przekazuje niezwłocznie Głównemu Inspektorowi protokół, o którym mowa w ust. 1.
3. O wynikach egzaminu dla pracowników oraz egzaminu kwalifikacyjnego na rzeczoznawcę Główny Inspektor informuje osoby przystępujące do egzaminu oraz wojewódzkich inspektorów jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych właściwych ze względu na:
1) miejsce zamieszkania osoby przystępującej do egzaminu – w przypadku egzaminów kwalifikacyjnych na rzeczoznawcę;
2) miejsce zatrudnienia osoby przystępującej do egzaminu – w przypadku egzaminów dla pracowników.
[2] § 6 ust. 1 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 2 lit. a) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 19 maja 2023 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie nabywania uprawnień do wykonywania niektórych czynności związanych z oceną jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych oraz dokumentowania tych czynności (Dz.U. poz. 1055). Zmiana weszła w życie 20 czerwca 2023 r.
[3] § 6 ust. 1 pkt 3 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 2 lit. b) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 19 maja 2023 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie nabywania uprawnień do wykonywania niektórych czynności związanych z oceną jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych oraz dokumentowania tych czynności (Dz.U. poz. 1055). Zmiana weszła w życie 20 czerwca 2023 r.
Wersja obowiązująca od 2023-06-20
[Protokół z przeprowadzonego egzaminu] 1. Z przeprowadzonego egzaminu dla pracowników oraz egzaminu kwalifikacyjnego na rzeczoznawcę sporządza się protokół, który zawiera: [2]
1) datę i miejsce przeprowadzenia egzaminu;
2) imiona i nazwiska członków komisji kwalifikacyjnej;
3) [3] imiona i nazwiska, miejsca zamieszkania i adresy do korespondencji oraz numery Powszechnego Elektronicznego Systemu Ewidencji Ludności (numery PESEL), a w razie braku tych numerów – serie i numery dokumentów potwierdzających tożsamość oraz obywatelstwo osób przystępujących do egzaminu;
4) wyniki egzaminu.
2. Przewodniczący komisji kwalifikacyjnej przekazuje niezwłocznie Głównemu Inspektorowi protokół, o którym mowa w ust. 1.
3. O wynikach egzaminu dla pracowników oraz egzaminu kwalifikacyjnego na rzeczoznawcę Główny Inspektor informuje osoby przystępujące do egzaminu oraz wojewódzkich inspektorów jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych właściwych ze względu na:
1) miejsce zamieszkania osoby przystępującej do egzaminu – w przypadku egzaminów kwalifikacyjnych na rzeczoznawcę;
2) miejsce zatrudnienia osoby przystępującej do egzaminu – w przypadku egzaminów dla pracowników.
[2] § 6 ust. 1 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 2 lit. a) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 19 maja 2023 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie nabywania uprawnień do wykonywania niektórych czynności związanych z oceną jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych oraz dokumentowania tych czynności (Dz.U. poz. 1055). Zmiana weszła w życie 20 czerwca 2023 r.
[3] § 6 ust. 1 pkt 3 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 2 lit. b) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 19 maja 2023 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie nabywania uprawnień do wykonywania niektórych czynności związanych z oceną jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych oraz dokumentowania tych czynności (Dz.U. poz. 1055). Zmiana weszła w życie 20 czerwca 2023 r.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2020-03-16 do 2023-06-19 (Dz.U.2020.444 tekst jednolity)
[Protokół z przeprowadzonego egzaminu] 1. Z przeprowadzonego egzaminu dla pracowników oraz egzaminu kwalifikacyjnego na rzeczoznawcę sporządza się protokół, który zawiera co najmniej:
1) datę i miejsce przeprowadzenia egzaminu;
2) imiona i nazwiska członków komisji kwalifikacyjnej;
3) imiona i nazwiska, miejsca zamieszkania i numery dowodów tożsamości osób przystępujących do egzaminu;
4) wyniki egzaminu.
2. Przewodniczący komisji kwalifikacyjnej przekazuje niezwłocznie Głównemu Inspektorowi protokół, o którym mowa w ust. 1.
3. O wynikach egzaminu dla pracowników oraz egzaminu kwalifikacyjnego na rzeczoznawcę Główny Inspektor informuje osoby przystępujące do egzaminu oraz wojewódzkich inspektorów jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych właściwych ze względu na:
1) miejsce zamieszkania osoby przystępującej do egzaminu – w przypadku egzaminów kwalifikacyjnych na rzeczoznawcę;
2) miejsce zatrudnienia osoby przystępującej do egzaminu – w przypadku egzaminów dla pracowników.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2016-03-26 do 2020-03-15
[Protokół z przeprowadzonego egzaminu ] 1. Z przeprowadzonego egzaminu dla pracowników oraz egzaminu kwalifikacyjnego na rzeczoznawcę sporządza się protokół, który zawiera co najmniej:
1) datę i miejsce przeprowadzenia egzaminu;
2) imiona i nazwiska członków komisji kwalifikacyjnej;
3) imiona i nazwiska, miejsca zamieszkania i numery dowodów tożsamości osób przystępujących do egzaminu;
4) wyniki egzaminu.
2. Przewodniczący komisji kwalifikacyjnej przekazuje niezwłocznie Głównemu Inspektorowi protokół, o którym mowa w ust. 1.
3. O wynikach egzaminu dla pracowników oraz egzaminu kwalifikacyjnego na rzeczoznawcę Główny Inspektor informuje osoby przystępujące do egzaminu oraz wojewódzkich inspektorów jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych właściwych ze względu na:
1) miejsce zamieszkania osoby przystępującej do egzaminu – w przypadku egzaminów kwalifikacyjnych na rzeczoznawcę;
2) miejsce zatrudnienia osoby przystępującej do egzaminu – w przypadku egzaminów dla pracowników.