Wersja obowiązująca od 2018-09-10 (Dz.U.2018.1747 tekst jednolity)
[Wniosek o przyznanie pomocy z tytułu uczestnictwa w systemach jakości żywności ] 1. Jeżeli producent rolny ubiega się o przyznanie pomocy z tytułu uczestnictwa we wspólnotowych lub krajowych systemach jakości żywności, to wniosek o przyznanie pomocy składa się:
1) odrębnie dla każdego produktu – w przypadku wspólnotowych systemów jakości żywności, o których mowa w § 3 pkt 3 lit. a i b;
2) łącznie dla produktów – w przypadku wspólnotowego systemu jakości żywności, o którym mowa w § 3 pkt 3 lit. c;
3) łącznie dla produktów – w przypadku każdego z krajowych systemów jakości żywności, o których mowa w § 3 pkt 4.
2. W przypadku, o którym mowa w ust. 1, okres wsparcia jest liczony osobno dla:
1) każdego produktu w ramach wspólnotowych systemów jakości żywności, o których mowa w § 3 pkt 3 lit. a i b;
2) produktów w ramach wspólnotowego systemu jakości żywności, o którym mowa w § 3 pkt 3 lit. c;
3) produktów wytwarzanych w ramach każdego z krajowych systemów jakości żywności, o których mowa w § 3 pkt 4.
Wersja obowiązująca od 2018-09-10 (Dz.U.2018.1747 tekst jednolity)
[Wniosek o przyznanie pomocy z tytułu uczestnictwa w systemach jakości żywności ] 1. Jeżeli producent rolny ubiega się o przyznanie pomocy z tytułu uczestnictwa we wspólnotowych lub krajowych systemach jakości żywności, to wniosek o przyznanie pomocy składa się:
1) odrębnie dla każdego produktu – w przypadku wspólnotowych systemów jakości żywności, o których mowa w § 3 pkt 3 lit. a i b;
2) łącznie dla produktów – w przypadku wspólnotowego systemu jakości żywności, o którym mowa w § 3 pkt 3 lit. c;
3) łącznie dla produktów – w przypadku każdego z krajowych systemów jakości żywności, o których mowa w § 3 pkt 4.
2. W przypadku, o którym mowa w ust. 1, okres wsparcia jest liczony osobno dla:
1) każdego produktu w ramach wspólnotowych systemów jakości żywności, o których mowa w § 3 pkt 3 lit. a i b;
2) produktów w ramach wspólnotowego systemu jakości żywności, o którym mowa w § 3 pkt 3 lit. c;
3) produktów wytwarzanych w ramach każdego z krajowych systemów jakości żywności, o których mowa w § 3 pkt 4.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2016-12-12 do 2018-09-09 (Dz.U.2016.2002 tekst jednolity)
[Wniosek o przyznanie pomocy z tytułu uczestnictwa w systemach jakości żywności ] 1. Jeżeli producent rolny ubiega się o przyznanie pomocy z tytułu uczestnictwa we wspólnotowych lub krajowych systemach jakości żywności, to wniosek o przyznanie pomocy składa się:
1) odrębnie dla każdego produktu – w przypadku wspólnotowych systemów jakości żywności, o których mowa w § 3 pkt 3 lit. a i b;
2) łącznie dla produktów – w przypadku wspólnotowego systemu jakości żywności, o którym mowa w § 3 pkt 3 lit. c;
3) łącznie dla produktów – w przypadku każdego z krajowych systemów jakości żywności, o których mowa w § 3 pkt 4.
2. W przypadku, o którym mowa w ust. 1, okres wsparcia jest liczony osobno dla:
1) każdego produktu w ramach wspólnotowych systemów jakości żywności, o których mowa w § 3 pkt 3 lit. a i b;
2) produktów w ramach wspólnotowego systemu jakości żywności, o którym mowa w § 3 pkt 3 lit. c;
3) produktów wytwarzanych w ramach każdego z krajowych systemów jakości żywności, o których mowa w § 3 pkt 4.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2013-02-04 do 2016-12-11 (Dz.U.2013.162 tekst jednolity)
[Wniosek o przyznanie pomocy z tytułu uczestnictwa w systemach jakości żywności] 1. Jeżeli producent rolny ubiega się o przyznanie pomocy z tytułu uczestnictwa we wspólnotowych lub krajowych systemach jakości żywności, to wniosek o przyznanie pomocy składa się:
1) odrębnie dla każdego produktu – w przypadku wspólnotowych systemów jakości żywności, o których mowa w § 3 pkt 3 lit. a i b;
2) łącznie dla produktów – w przypadku wspólnotowego systemu jakości żywności, o którym mowa w § 3 pkt 3 lit. c;
3) łącznie dla produktów – w przypadku każdego z krajowych systemów jakości żywności, o których mowa w § 3 pkt 4.
2. W przypadku, o którym mowa w ust. 1, okres wsparcia jest liczony osobno dla:
1) każdego produktu w ramach wspólnotowych systemów jakości żywności, o których mowa w § 3 pkt 3 lit. a i b;
2) produktów w ramach wspólnotowego systemu jakości żywności, o którym mowa w § 3 pkt 3 lit. c;
3) produktów wytwarzanych w ramach każdego z krajowych systemów jakości żywności, o których mowa w § 3 pkt 4.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2009-12-11 do 2013-02-03
1. Jeżeli producent rolny ubiega się o przyznanie pomocy z tytułu uczestnictwa we wspólnotowych lub krajowych systemach jakości żywności, to wniosek o przyznanie pomocy składa się:
1) odrębnie dla każdego produktu – w przypadku wspólnotowych systemów jakości żywności, o których mowa w § 3 pkt 3 lit. a i b;
2) łącznie dla produktów – w przypadku wspólnotowego systemu jakości żywności, o którym mowa w § 3 pkt 3 lit. c;
3) [2] łącznie dla produktów – w przypadku każdego z krajowych systemów jakości żywności, o których mowa w § 3 pkt 4.
2. W przypadku, o którym mowa w ust. 1, okres wsparcia jest liczony osobno dla:
1) każdego produktu w ramach wspólnotowych systemów jakości żywności, o których mowa w § 3 pkt 3 lit. a i b;
2) produktów w ramach wspólnotowego systemu jakości żywności, o którym mowa w § 3 pkt 3 lit. c;
3) [3] produktów wytwarzanych w ramach każdego z krajowych systemów jakości żywności, o których mowa w § 3 pkt 4.
[2] § 4 ust. 1 pkt 3 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 2 lit. a) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 18 listopada 2009 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych warunków i trybu przyznawania oraz wypłaty pomocy finansowej w ramach działania „Uczestnictwo rolników w systemach jakości żywności” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007–2013 (Dz.U. Nr 199, poz. 1536). Zmiana weszła w życie 11 grudnia 2009 r.
[3] § 4 ust. 2 pkt 3 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 2 lit. b) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 18 listopada 2009 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych warunków i trybu przyznawania oraz wypłaty pomocy finansowej w ramach działania „Uczestnictwo rolników w systemach jakości żywności” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007–2013 (Dz.U. Nr 199, poz. 1536). Zmiana weszła w życie 11 grudnia 2009 r.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2008-02-22 do 2009-12-10
1. Jeżeli producent rolny ubiega się o przyznanie pomocy z tytułu uczestnictwa we wspólnotowych lub krajowych systemach jakości żywności, to wniosek o przyznanie pomocy składa się:
1) odrębnie dla każdego produktu – w przypadku wspólnotowych systemów jakości żywności, o których mowa w § 3 pkt 3 lit. a i b;
2) łącznie dla produktów – w przypadku wspólnotowego systemu jakości żywności, o którym mowa w § 3 pkt 3 lit. c;
3) łącznie dla produktów – w przypadku krajowego systemu jakości żywności, o którym mowa w § 3 pkt 4.
2. W przypadku, o którym mowa w ust. 1, okres wsparcia jest liczony osobno dla:
1) każdego produktu w ramach wspólnotowych systemów jakości żywności, o których mowa w § 3 pkt 3 lit. a i b;
2) produktów w ramach wspólnotowego systemu jakości żywności, o którym mowa w § 3 pkt 3 lit. c;
3) produktów wytwarzanych w ramach integrowanej produkcji.