Wersja obowiązująca od 2017.06.27     (Dz.U.2017.1259 tekst jednolity)

§ 1. [Produkty regionalne objęte wymogami weterynaryjnymi] Rozporządzenie określa wymagania weterynaryjne, jakie powinny być spełnione przy produkcji:

1) redykołki,

2) oscypka,

3) bryndzy podhalańskiej,

4) bundzu,

5) żentycy

– w zakładach zlokalizowanych w regionach o szczególnych ograniczeniach geograficznych.

Wersja obowiązująca od 2017.06.27     (Dz.U.2017.1259 tekst jednolity)

§ 1. [Produkty regionalne objęte wymogami weterynaryjnymi] Rozporządzenie określa wymagania weterynaryjne, jakie powinny być spełnione przy produkcji:

1) redykołki,

2) oscypka,

3) bryndzy podhalańskiej,

4) bundzu,

5) żentycy

– w zakładach zlokalizowanych w regionach o szczególnych ograniczeniach geograficznych.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2016.07.26 do 2017.06.26

Rozporządzenie określa wymagania weterynaryjne, jakie powinny być spełnione przy produkcji:

1) redykołki,

2) oscypka,

3) bryndzy podhalańskiej,

4) [1] bundzu,

5) [2] żentycy

– w zakładach zlokalizowanych w regionach o szczególnych ograniczeniach geograficznych.

[1] § 1 pkt 4 dodany przez § 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 28 czerwca 2016 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji produktów mlecznych o tradycyjnym charakterze (Dz.U. poz. 1002). Zmiana weszła w życie 26 lipca 2016 r.

[2] § 1 pkt 5 dodany przez § 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 28 czerwca 2016 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji produktów mlecznych o tradycyjnym charakterze (Dz.U. poz. 1002). Zmiana weszła w życie 26 lipca 2016 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2010.08.10 do 2016.07.25

Rozporządzenie określa wymagania weterynaryjne, jakie powinny być spełnione przy produkcji:

1) redykołki,

2) oscypka,

3) bryndzy podhalańskiej

– w zakładach zlokalizowanych w regionach o szczególnych ograniczeniach geograficznych.