history Historia zmian

Wersja obowiązująca od 2016-04-05 do 2017-03-01

1. Zdolności organizatorskie oraz predyspozycje do kierowania zespołami ludzkimi badane są za pomocą pisemnego testu.

2. [2] Z testu kandydat może uzyskać wynik:

1) pozytywny;

2) negatywny.

3. [3] Udział kandydata w teście jest warunkiem dopuszczenia do rozmowy kwalifikacyjnej.

4. Wynik testu zachowuje ważność przez rok od dnia jego przeprowadzenia i w przypadku uzyskania wyniku ponadprzeciętnego funkcjonariusz celny przystępujący do kolejnej rekrutacji nie przystępuje do testu w okresie roku od dnia jego przeprowadzenia.

[2] § 6 ust. 2 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 2 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 18 marca 2016 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie rekrutacji na stanowiska dyrektora i zastępcy dyrektora izby celnej oraz naczelnika i zastępcy naczelnika urzędu celnego (Dz.U. poz. 375). Zmiana weszła w życie 5 kwietnia 2016 r.

[3] § 6 ust. 3 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 2 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 18 marca 2016 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie rekrutacji na stanowiska dyrektora i zastępcy dyrektora izby celnej oraz naczelnika i zastępcy naczelnika urzędu celnego (Dz.U. poz. 375). Zmiana weszła w życie 5 kwietnia 2016 r.

Wersja obowiązująca od 2016-04-05 do 2017-03-01

2. [2] Z testu kandydat może uzyskać wynik:

1) pozytywny;

2) negatywny.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2010-03-09 do 2016-04-04

2. Z testu kandydat może uzyskać wynik:

1) poniżej przeciętny;

2) przeciętny;

3) ponadprzeciętny.

3. Kandydat, który uzyskał z testu wynik ponadprzeciętny, jest dopuszczany do rozmowy kwalifikacyjnej.