history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2007-11-20 do 2013-05-09

[10] 1. Projekt technologiczny zakładu, w którym ma być prowadzona działalność w zakresie produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego, przeznaczonych do sprzedaży bezpośredniej w ramach działalności określonej w art. 1 ust. 3 lit. d rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 55, z późn. zm.; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str. 14), zawiera wyłącznie część opisową, uwzględniającą:

1) elementy, o których mowa w § 1 pkt 1 lit. a, b, f, i, I oraz m;

2) określenie tygodniowej zdolności produkcyjnej zakładu;

3) wykaz urządzeń i narzędzi przeznaczonych do produkcji;

4) informację o sposobie przeprowadzenia uboju.

2. Projekt technologiczny zakładu, w którym ma być prowadzona działalność w zakresie produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego, przeznaczonych do sprzedaży bezpośredniej w ramach działalności innej niż wymieniona w ust. 1, zawiera wyłącznie część opisową, uwzględniającą:

1) elementy, o których mowa w § 1 pkt 1 lit. a oraz b;

2) wykaz pomieszczeń zakładu, ze wskazaniem ich przeznaczenia;

3) wykaz urządzeń i narzędzi przeznaczonych do produkcji;

4) określenie sposobu zaopatrzenia w wodę;

5) opis stosowanych zabiegów czyszczenia i odkażania oraz sposobów zabezpieczenia przed dostępem zwierząt, w szczególności owadów, ptaków i gryzoni.

[10] § 3 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 4 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 października 2007 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wymagań, jakim powinien odpowiadać projekt technologiczny zakładu, w którym ma być prowadzona działalność w zakresie produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. Nr 204, poz. 1477). Zmiana weszła w życie 20 listopada 2007 r.

Wersja obowiązująca od 2007-11-20 do 2013-05-09

[10] 1. Projekt technologiczny zakładu, w którym ma być prowadzona działalność w zakresie produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego, przeznaczonych do sprzedaży bezpośredniej w ramach działalności określonej w art. 1 ust. 3 lit. d rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 55, z późn. zm.; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str. 14), zawiera wyłącznie część opisową, uwzględniającą:

1) elementy, o których mowa w § 1 pkt 1 lit. a, b, f, i, I oraz m;

2) określenie tygodniowej zdolności produkcyjnej zakładu;

3) wykaz urządzeń i narzędzi przeznaczonych do produkcji;

4) informację o sposobie przeprowadzenia uboju.

2. Projekt technologiczny zakładu, w którym ma być prowadzona działalność w zakresie produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego, przeznaczonych do sprzedaży bezpośredniej w ramach działalności innej niż wymieniona w ust. 1, zawiera wyłącznie część opisową, uwzględniającą:

1) elementy, o których mowa w § 1 pkt 1 lit. a oraz b;

2) wykaz pomieszczeń zakładu, ze wskazaniem ich przeznaczenia;

3) wykaz urządzeń i narzędzi przeznaczonych do produkcji;

4) określenie sposobu zaopatrzenia w wodę;

5) opis stosowanych zabiegów czyszczenia i odkażania oraz sposobów zabezpieczenia przed dostępem zwierząt, w szczególności owadów, ptaków i gryzoni.

[10] § 3 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 4 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 października 2007 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wymagań, jakim powinien odpowiadać projekt technologiczny zakładu, w którym ma być prowadzona działalność w zakresie produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. Nr 204, poz. 1477). Zmiana weszła w życie 20 listopada 2007 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2006-04-25 do 2007-11-19

Projekt technologiczny zakładu, w którym ma być prowadzona działalność w zakresie produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego, przeznaczonych do sprzedaży bezpośredniej w ramach działalności określonej w art. 1 ust. 3 lit. d rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 55, z późn. zm.; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str. 14, z późn. zm.) składa się wyłącznie z części opisowej zawierającej:

1) elementy, o których mowa w § 1 pkt 1 lit. a, b, i, I oraz m;

2) określenie tygodniowej zdolności produkcyjnej zakładu;

3) informację o sposobie przeprowadzenia uboju;

4) wskazanie pomieszczeń produkcyjnych z uwzględnieniem ich powierzchni, kubatury i przeznaczenia oraz wykaz materiałów konstrukcyjnych i izolacyjnych, z których są wykonane;

5) wykaz urządzeń i narzędzi przeznaczonych do produkcji.