Wersja obowiązująca od 2005.02.21 do 2006.10.28 (Dz.U.2005.31.265 tekst jednolity)
(uchylony).
Wersja obowiązująca od 2005.02.21 do 2006.10.28 (Dz.U.2005.31.265 tekst jednolity)
(uchylony).
Wersja archiwalna obowiązująca od 2003.12.23 do 2005.02.20
Wersja archiwalna obowiązująca od 2002.09.12 do 2003.12.22
[Zakres i metody wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności] [60] Minister właściwy do spraw zdrowia w porozumieniu z ministrem właściwym do spraw rolnictwa określi, w drodze rozporządzenia, szczegółowy zakres i metody wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji, z uwzględnieniem systemu HACCP oraz etapów wprowadzania tego systemu, w zakładach produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność, mając na względzie zapewnienie bezpieczeństwa żywności i jej właściwej jakości zdrowotnej oraz jednolite wymagania w tym zakresie stosowane w krajach Unii Europejskiej.
[60] Art. 32 w brzmieniu ustalonym przez art. 1 pkt 15 ustawy z dnia 24 lipca 2002 r. o zmianie ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz innych ustaw (Dz.U. Nr 135, poz. 1145). Zmiana weszła w życie 12 września 2002 r.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2001.09.23 do 2002.09.11
[Zakres i metody wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności] Minister właściwy do spraw zdrowia w porozumieniu z ministrem właściwym do spraw rolnictwa określi, w drodze rozporządzenia, szczegółowy zakres i metody wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji, z uwzględnieniem systemu HACCP oraz etapów wprowadzania tego systemu, w zakładach produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność oraz materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z tą żywnością, mając na względzie zapewnienie bezpieczeństwa żywności i jej właściwej jakości zdrowotnej oraz jednolite wymagania w tym zakresie stosowane w krajach Unii Europejskiej.