Wersja obowiązująca od 2005-02-21 do 2006-10-28 (Dz.U.2005.31.265 tekst jednolity)
[Materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością] Wymagania dotyczące materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością w zakresie nieuregulowanym w ustawie regulują przepisy o materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Wersja obowiązująca od 2005-02-21 do 2006-10-28 (Dz.U.2005.31.265 tekst jednolity)
[Materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością] Wymagania dotyczące materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością w zakresie nieuregulowanym w ustawie regulują przepisy o materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2002-11-10 do 2005-02-20
[Materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością] [1] Wymagania dotyczące materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością w zakresie nieuregulowanym w ustawie regulują przepisy o materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
[1] Art. 26 w brzmieniu ustalonym przez art. 1 pkt 12 ustawy z dnia 24 lipca 2002 r. o zmianie ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz innych ustaw (Dz.U. Nr 135, poz. 1145). Zmiana weszła w życie 10 listopada 2002 r.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2001-09-23 do 2002-11-09
[Materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością] Materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością nie powinny zawierać składników, które mogą powodować negatywne skutki dla zdrowia lub życia człowieka, przenikając do tej żywności lub bezpośrednio do organizmu ludzkiego.