Wersja obowiązująca od 2005.02.21 do 2006.10.28     (Dz.U.2005.31.265 tekst jednolity)

(uchylony).

Wersja obowiązująca od 2005.02.21 do 2006.10.28     (Dz.U.2005.31.265 tekst jednolity)

(uchylony).

Wersja archiwalna obowiązująca od 2004.05.01 do 2005.02.20

[29] (uchylony).

[29] Art. 15 uchylony przez art. 52 pkt 9 ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o zmianie i uchyleniu niektórych ustaw w związku z uzyskaniem przez Rzeczpospolitą Polską członkostwa w Unii Europejskiej (Dz.U. Nr 96, poz. 959). Zmiana weszła w życie 1 maja 2004 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2001.09.23 do 2004.04.30

[Delegacja] 1. Minister właściwy do spraw zdrowia określi, w drodze rozporządzenia, sposób i tryb postępowania oraz jednostki naukowe lub ekspertów właściwych ze względu na przedmiot postępowania, o którym mowa w art. 11–13, mając na względzie stwierdzenie, że nowa żywność nie stanowi zagrożenia dla zdrowia lub życia człowieka oraz środowiska.

2. Minister właściwy do spraw zdrowia w porozumieniu z ministrem właściwym do spraw środowiska wydaje rozporządzenie, o którym mowa w ust. 1, w zakresie nowej żywności określonej w art. 3 ust. 1 pkt 26 lit. a).