Wersja obowiązująca od 2005.02.21 do 2006.10.28 (Dz.U.2005.31.265 tekst jednolity)
(uchylony).
Wersja obowiązująca od 2005.02.21 do 2006.10.28 (Dz.U.2005.31.265 tekst jednolity)
(uchylony).
Wersja archiwalna obowiązująca od 2004.05.01 do 2005.02.20
Wersja archiwalna obowiązująca od 2003.12.23 do 2004.04.30
[Wprowadzenie do obrotu nowej żywności] [47] 1. Wprowadzenie do obrotu nowej żywności na podstawie decyzji, o której mowa w art. 13 ust. 7, oraz zgodnie z warunkami tej decyzji nie wymaga ponownego przeprowadzenia postępowania, o którym mowa w art. 12.
2. Wprowadzenie do obrotu nowej żywności zawierającej lub składającej się z organizmów genetycznie zmodyfikowanych, która ma być wykorzystywana w inny sposób, niż określono w decyzji, o której mowa w art. 13 ust. 7, wymaga przeprowadzenia postępowania, o którym mowa w art. 12.
[47] Art. 13a dodany przez art. 1 pkt 11 ustawy z dnia 30 października 2003 r. o zmianie ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz niektórych innych ustaw (Dz.U. Nr 208, poz. 2020). Zmiana weszła w życie 23 grudnia 2003 r.