history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2006-02-06 do 2008-12-31

1. Oceny powstania ryzyka nadmiernych zdolności produkcyjnych w przypadku projektu dotyczącego:

1) [4] chowu lub hodowli ryb słodkowodnych lub dwuśrodowiskowych oraz handlu produktami rybactwa śródlądowego – dokonuje dyrektor Instytutu Rybactwa Śródlądowego w Olsztynie w opinii sporządzonej na wniosek inwestora;

2) chowu lub hodowli ryb w polskich obszarach morskich, przetwórstwa ryb lub handlu produktami rybołówstwa morskiego oraz rybackiej infrastruktury portowej – dokonuje dyrektor Morskiego Instytutu Rybackiego w Gdyni w opinii sporządzonej na wniosek inwestora.

2. Dyrektor Instytutu, dokonując oceny powstania ryzyka nadmiernych zdolności produkcyjnych w przypadku projektu w zakresie chowu i hodowli ryb, może uwzględnić:

1) informacje o podaży i popycie produktów chowu i hodowli ryb;

2) informacje zawarte w umowie dostawy, pisemnym zamówieniu na produkt chowu i hodowli ryb lub w innym dowodzie potwierdzającym istnienie popytu na ten produkt, które inwestor dołączył do wniosku o wydanie opinii, w tym w wynikach badań rynkowych lub w założeniach planu dotyczącego znajdowania i promowania nowych rynków zbytu przez inwestora lub organizację producentów ryb, do której inwestor należy;

3) założenia planu operacyjnego organizacji producentów ryb, do której inwestor należy, w zakresie wprowadzania produktu chowu i hodowli ryb na rynek.

[4] § 8 ust. 1 pkt 1 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 4 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia z dnia 25 stycznia 2006 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie warunków i trybu udzielania pomocy finansowej w ramach Sektorowego Programu Operacyjnego „Rybołówstwo i przetwórstwo ryb 2004–2006” (Dz.U. Nr 19, poz. 150). Zmiana weszła w życie 6 lutego 2006 r.

Wersja obowiązująca od 2006-02-06 do 2008-12-31

1. Oceny powstania ryzyka nadmiernych zdolności produkcyjnych w przypadku projektu dotyczącego:

1) [4] chowu lub hodowli ryb słodkowodnych lub dwuśrodowiskowych oraz handlu produktami rybactwa śródlądowego – dokonuje dyrektor Instytutu Rybactwa Śródlądowego w Olsztynie w opinii sporządzonej na wniosek inwestora;

2) chowu lub hodowli ryb w polskich obszarach morskich, przetwórstwa ryb lub handlu produktami rybołówstwa morskiego oraz rybackiej infrastruktury portowej – dokonuje dyrektor Morskiego Instytutu Rybackiego w Gdyni w opinii sporządzonej na wniosek inwestora.

2. Dyrektor Instytutu, dokonując oceny powstania ryzyka nadmiernych zdolności produkcyjnych w przypadku projektu w zakresie chowu i hodowli ryb, może uwzględnić:

1) informacje o podaży i popycie produktów chowu i hodowli ryb;

2) informacje zawarte w umowie dostawy, pisemnym zamówieniu na produkt chowu i hodowli ryb lub w innym dowodzie potwierdzającym istnienie popytu na ten produkt, które inwestor dołączył do wniosku o wydanie opinii, w tym w wynikach badań rynkowych lub w założeniach planu dotyczącego znajdowania i promowania nowych rynków zbytu przez inwestora lub organizację producentów ryb, do której inwestor należy;

3) założenia planu operacyjnego organizacji producentów ryb, do której inwestor należy, w zakresie wprowadzania produktu chowu i hodowli ryb na rynek.

[4] § 8 ust. 1 pkt 1 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 4 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia z dnia 25 stycznia 2006 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie warunków i trybu udzielania pomocy finansowej w ramach Sektorowego Programu Operacyjnego „Rybołówstwo i przetwórstwo ryb 2004–2006” (Dz.U. Nr 19, poz. 150). Zmiana weszła w życie 6 lutego 2006 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2004-09-30 do 2006-02-05

1. Oceny powstania ryzyka nadmiernych zdolności produkcyjnych w przypadku projektu dotyczącego:

1) chowu lub hodowli ryb słodkowodnych lub dwuśrodowiskowych, rybołówstwa śródlądowego oraz handlu produktami rybactwa śródlądowego – dokonuje dyrektor Instytutu Rybactwa Śródlądowego w Olsztynie w opinii sporządzonej na wniosek inwestora;

2) chowu lub hodowli ryb w polskich obszarach morskich, przetwórstwa ryb lub handlu produktami rybołówstwa morskiego oraz rybackiej infrastruktury portowej – dokonuje dyrektor Morskiego Instytutu Rybackiego w Gdyni w opinii sporządzonej na wniosek inwestora.

2. Dyrektor Instytutu, dokonując oceny powstania ryzyka nadmiernych zdolności produkcyjnych w przypadku projektu w zakresie chowu i hodowli ryb, może uwzględnić:

1) informacje o podaży i popycie produktów chowu i hodowli ryb;

2) informacje zawarte w umowie dostawy, pisemnym zamówieniu na produkt chowu i hodowli ryb lub w innym dowodzie potwierdzającym istnienie popytu na ten produkt, które inwestor dołączył do wniosku o wydanie opinii, w tym w wynikach badań rynkowych lub w założeniach planu dotyczącego znajdowania i promowania nowych rynków zbytu przez inwestora lub organizację producentów ryb, do której inwestor należy;

3) założenia planu operacyjnego organizacji producentów ryb, do której inwestor należy, w zakresie wprowadzania produktu chowu i hodowli ryb na rynek.