history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2005-06-17 do 2008-01-19

[69] 1. Na opakowaniach zbiorczych mleka spożywczego i płynnych produktów mlecznych umieszcza się czytelnie w widocznym miejscu informację:

1) o rodzaju obróbki cieplnej, jakiej mleko zostało poddane;

2) pozwalającą ustalić datę przeprowadzenia ostatniej obróbki cieplnej;

3) dotyczącą temperatury, w jakiej produkt powinien być przechowywany – w przypadku mleka pasteryzowanego.

2. Informacji, o których mowa w ust. 1, nie umieszcza się w przypadku stosowania butelek szklanych wielokrotnego użytku.

[69] § 55 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 26 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 18 maja 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wymagań weterynaryjnych dla mleka oraz produktów mlecznych (Dz.U. Nr 96, poz. 819). Zmiana weszła w życie 17 czerwca 2005 r.

Wersja obowiązująca od 2005-06-17 do 2008-01-19

[69] 1. Na opakowaniach zbiorczych mleka spożywczego i płynnych produktów mlecznych umieszcza się czytelnie w widocznym miejscu informację:

1) o rodzaju obróbki cieplnej, jakiej mleko zostało poddane;

2) pozwalającą ustalić datę przeprowadzenia ostatniej obróbki cieplnej;

3) dotyczącą temperatury, w jakiej produkt powinien być przechowywany – w przypadku mleka pasteryzowanego.

2. Informacji, o których mowa w ust. 1, nie umieszcza się w przypadku stosowania butelek szklanych wielokrotnego użytku.

[69] § 55 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 26 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 18 maja 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wymagań weterynaryjnych dla mleka oraz produktów mlecznych (Dz.U. Nr 96, poz. 819). Zmiana weszła w życie 17 czerwca 2005 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2004-09-07 do 2005-06-16

Na opakowaniach mleka spożywczego poddanego obróbce cieplnej i produktów mlecznych w postaci płynnej należy w widocznym miejscu umieścić czytelne informacje o rodzaju obróbki cieplnej, jakiej mleko zostało poddane, datę jej przeprowadzenia, a w przypadku mleka pasteryzowanego także temperaturę, w jakiej produkt powinien być przechowywany.