history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2005-04-05 do 2010-01-01

[Dziennik badania poubojowego mięsa] [9] 1. Urzędowy lekarz weterynarii prowadzi dla zwierząt łownych odpowiednio dziennik badania poubojowego mięsa zgodnie z wzorem określonym w przepisach w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji świeżego mięsa z bydła, świń, owiec, kóz i domowych zwierząt jednokopytnych, umieszczanego na rynku, w którym zamieszcza informacje o przeprowadzonych badaniach oraz o stwierdzeniu występowania chorób zakaźnych zwierząt.

2. W przypadku stwierdzenia wystąpienia choroby zakaźnej zwierząt urzędowy lekarz weterynarii przekazuje informację o miejscu pochodzenia chorego zwierzęcia powiatowemu lekarzowi weterynarii sprawującemu nadzór nad terenem, z którego pochodziło chore zwierzę.

[9] § 14 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 7 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 marca 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji i dla produktów z mięsa zwierząt łownych umieszczanych na rynku (Dz.U. Nr 44, poz. 430). Zmiana weszła w życie 5 kwietnia 2005 r.

Wersja obowiązująca od 2005-04-05 do 2010-01-01

[Dziennik badania poubojowego mięsa] [9] 1. Urzędowy lekarz weterynarii prowadzi dla zwierząt łownych odpowiednio dziennik badania poubojowego mięsa zgodnie z wzorem określonym w przepisach w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji świeżego mięsa z bydła, świń, owiec, kóz i domowych zwierząt jednokopytnych, umieszczanego na rynku, w którym zamieszcza informacje o przeprowadzonych badaniach oraz o stwierdzeniu występowania chorób zakaźnych zwierząt.

2. W przypadku stwierdzenia wystąpienia choroby zakaźnej zwierząt urzędowy lekarz weterynarii przekazuje informację o miejscu pochodzenia chorego zwierzęcia powiatowemu lekarzowi weterynarii sprawującemu nadzór nad terenem, z którego pochodziło chore zwierzę.

[9] § 14 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 7 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 marca 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji i dla produktów z mięsa zwierząt łownych umieszczanych na rynku (Dz.U. Nr 44, poz. 430). Zmiana weszła w życie 5 kwietnia 2005 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2004-08-07 do 2005-04-04

1. Urzędowy lekarz weterynarii prowadzi dziennik badania mięsa, w którym odnotowuje informacje o przeprowadzonych badaniach oraz o stwierdzeniu wystąpienia chorób zakaźnych.

2. W przypadku stwierdzenia wystąpienia choroby zakaźnej urzędowy lekarz weterynarii przekazuje informację o miejscu pochodzenia chorego zwierzęcia powiatowemu lekarzowi weterynarii sprawującemu nadzór nad terenem, z którego pochodziło chore zwierzę.