history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2005-04-18 do 2010-01-01

[Schładzanie mięsa w procesie produkcji] [7] Mięso mielone schładza się przed upływem godziny od porcjowania i umieszczenia w opakowaniach jednostkowych, z wyłączeniem przypadków, gdy podczas produkcji stosuje się procesy obniżające temperaturę wewnętrzną mięsa do wymaganej temperatury.

[7] § 5 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 4 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 14 marca 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wymagań weterynaryjnych dla mięsa mielonego i surowych wyrobów mięsnych (Dz.U. Nr 54, poz. 483). Zmiana weszła w życie 18 kwietnia 2005 r.

Wersja obowiązująca od 2005-04-18 do 2010-01-01

[Schładzanie mięsa w procesie produkcji] [7] Mięso mielone schładza się przed upływem godziny od porcjowania i umieszczenia w opakowaniach jednostkowych, z wyłączeniem przypadków, gdy podczas produkcji stosuje się procesy obniżające temperaturę wewnętrzną mięsa do wymaganej temperatury.

[7] § 5 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 4 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 14 marca 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wymagań weterynaryjnych dla mięsa mielonego i surowych wyrobów mięsnych (Dz.U. Nr 54, poz. 483). Zmiana weszła w życie 18 kwietnia 2005 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2004-06-13 do 2005-04-17

1. Mięso mielone powinno zostać schłodzone przed upływem godziny od porcjowania i umieszczenia w opakowaniach jednostkowych.

2. Czas, o którym mowa w ust. 1, może być dłuższy, jeżeli w czasie produkcji zastosowano procesy, o których mowa w § 6.