Wersja obowiązująca od 2005-04-18 do 2010-01-01
[Informacje na opakowaniach jednostkowych mięsa mielonego i surowych wyrobów mięsnych otrzymanych z mięsa mielonego] Na opakowaniach jednostkowych mięsa mielonego i surowych wyrobów mięsnych otrzymanych z mięsa mielonego, z wyłączeniem surowych kiełbas i mięsa do produkcji kiełbas, umieszcza się informacje o: [25]
1) procentowej zawartości tłuszczu;
2) stosunku zawartości kolagenu do zawartości białka w mięsie.
[25] § 40 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 18 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 14 marca 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wymagań weterynaryjnych dla mięsa mielonego i surowych wyrobów mięsnych (Dz.U. Nr 54, poz. 483). Zmiana weszła w życie 18 kwietnia 2005 r.
Wersja obowiązująca od 2005-04-18 do 2010-01-01
[Informacje na opakowaniach jednostkowych mięsa mielonego i surowych wyrobów mięsnych otrzymanych z mięsa mielonego] Na opakowaniach jednostkowych mięsa mielonego i surowych wyrobów mięsnych otrzymanych z mięsa mielonego, z wyłączeniem surowych kiełbas i mięsa do produkcji kiełbas, umieszcza się informacje o: [25]
1) procentowej zawartości tłuszczu;
2) stosunku zawartości kolagenu do zawartości białka w mięsie.
[25] § 40 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 18 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 14 marca 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wymagań weterynaryjnych dla mięsa mielonego i surowych wyrobów mięsnych (Dz.U. Nr 54, poz. 483). Zmiana weszła w życie 18 kwietnia 2005 r.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2004-06-13 do 2005-04-17
Na opakowaniach jednostkowych mięsa mielonego i surowych wyrobów mięsnych, wyłączając surowe kiełbasy i mięso mielone do ich produkcji, umieszcza się informacje o:
1) procentowej zawartości tłuszczu;
2) stosunku zawartości kolagenu do zawartości białka w mięsie.