Wersja obowiązująca od 2005-01-12 do 2011-05-07
[Wymagania, które muszą spełniać wody stołowe] [21] 1. Wody stołowe w opakowaniach jednostkowych muszą spełniać wymagania określone w § 8 ust. 2 dla naturalnych wód źródlanych.
2. Wody stołowe podlegają ocenie i kwalifikacji rodzajowej, o której mowa w § 7 ust. 1 i 2.
3. Do wód stołowych stosuje się przepisy § 11–16 i § 19 ust. 1–3 i 6.
4. W znakowaniu wód stołowych w opakowaniach jednostkowych podaje się informację „woda stołowa” oraz informacje, o których mowa w § 17 ust. 2 pkt 1–7, lub rodzaj i stężenie składników mineralnych dodawanych do określonej naturalnej wody źródlanej.
[21] § 9 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 5 rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 grudnia 2004 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie naturalnych wód mineralnych, naturalnych wód źródlanych i wód stołowych (Dz.U. Nr 276, poz. 2738). Zmiana weszła w życie 12 stycznia 2005 r.
Wersja obowiązująca od 2005-01-12 do 2011-05-07
[Wymagania, które muszą spełniać wody stołowe] [21] 1. Wody stołowe w opakowaniach jednostkowych muszą spełniać wymagania określone w § 8 ust. 2 dla naturalnych wód źródlanych.
2. Wody stołowe podlegają ocenie i kwalifikacji rodzajowej, o której mowa w § 7 ust. 1 i 2.
3. Do wód stołowych stosuje się przepisy § 11–16 i § 19 ust. 1–3 i 6.
4. W znakowaniu wód stołowych w opakowaniach jednostkowych podaje się informację „woda stołowa” oraz informacje, o których mowa w § 17 ust. 2 pkt 1–7, lub rodzaj i stężenie składników mineralnych dodawanych do określonej naturalnej wody źródlanej.
[21] § 9 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 5 rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 grudnia 2004 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie naturalnych wód mineralnych, naturalnych wód źródlanych i wód stołowych (Dz.U. Nr 276, poz. 2738). Zmiana weszła w życie 12 stycznia 2005 r.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2004-05-28 do 2005-01-11
1. Wody stołowe w opakowaniach jednostkowych muszą spełniać wymagania określone w § 8 ust. 1 pkt 1 i 3 dla naturalnych wód źródlanych.
2. Wody stołowe podlegają ocenie i kwalifikacji rodzajowej, o której mowa w § 7.
3. Do wód stołowych stosuje się przepisy § 10–16 i 19.
4. Oznakowanie wód stołowych w opakowaniach jednostkowych musi zawierać informacje dotyczące rodzaju i stężenia składników mineralnych zawartych w litrze wody.