history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2005-06-28 do 2008-01-19

Użyte w rozporządzeniu określenia oznaczają:

1) świeże mięso – każdy rodzaj mięsa, które nie zostało poddane procesowi konserwacji, z wyjątkiem chłodzenia lub mrożenia;

2) produkty mięsne – produkty otrzymane w wyniku obróbki mięsa lub produkty zawierające mięso, niewykazujące na przekroju cech mięsa świeżego; nie uważa się za produkty mięsne produktów otrzymanych z mięsa poddanego jedynie obróbce na zimno, produktów otrzymanych z mięsa mielonego i wyrobów z mięsa surowego;

3) państwo wysyłki – państwo członkowskie, z którego świeże mięso lub produkty mięsne są wysyłane do innego państwa członkowskiego;

4) państwo przeznaczenia – państwo członkowskie, do którego świeże mięso lub produkty mięsne są wysyłane z innego państwa członkowskiego;

5) [2] (uchylony).

[2] § 2 pkt 5 uchylony przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 1 czerwca 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wymagań weterynaryjnych w zakresie handlu świeżym mięsem i produktami mięsnymi (Dz.U. Nr 103, poz. 868). Zmiana weszła w życie 28 czerwca 2005 r.

Wersja obowiązująca od 2005-06-28 do 2008-01-19

Użyte w rozporządzeniu określenia oznaczają:

1) świeże mięso – każdy rodzaj mięsa, które nie zostało poddane procesowi konserwacji, z wyjątkiem chłodzenia lub mrożenia;

2) produkty mięsne – produkty otrzymane w wyniku obróbki mięsa lub produkty zawierające mięso, niewykazujące na przekroju cech mięsa świeżego; nie uważa się za produkty mięsne produktów otrzymanych z mięsa poddanego jedynie obróbce na zimno, produktów otrzymanych z mięsa mielonego i wyrobów z mięsa surowego;

3) państwo wysyłki – państwo członkowskie, z którego świeże mięso lub produkty mięsne są wysyłane do innego państwa członkowskiego;

4) państwo przeznaczenia – państwo członkowskie, do którego świeże mięso lub produkty mięsne są wysyłane z innego państwa członkowskiego;

5) [2] (uchylony).

[2] § 2 pkt 5 uchylony przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 1 czerwca 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wymagań weterynaryjnych w zakresie handlu świeżym mięsem i produktami mięsnymi (Dz.U. Nr 103, poz. 868). Zmiana weszła w życie 28 czerwca 2005 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2004-05-11 do 2005-06-27

Użyte w rozporządzeniu określenia oznaczają:

1) świeże mięso – każdy rodzaj mięsa, które nie zostało poddane procesowi konserwacji, z wyjątkiem chłodzenia lub mrożenia;

2) produkty mięsne – produkty otrzymane w wyniku obróbki mięsa lub produkty zawierające mięso, niewykazujące na przekroju cech mięsa świeżego; nie uważa się za produkty mięsne produktów otrzymanych z mięsa poddanego jedynie obróbce na zimno, produktów otrzymanych z mięsa mielonego i wyrobów z mięsa surowego;

3) państwo wysyłki – państwo członkowskie, z którego świeże mięso lub produkty mięsne są wysyłane do innego państwa członkowskiego;

4) państwo przeznaczenia – państwo członkowskie, do którego świeże mięso lub produkty mięsne są wysyłane z innego państwa członkowskiego;

5) hermetycznie zamknięte opakowanie – opakowanie jednostkowe wykonane z materiałów nieprzepuszczających powietrza, zapewniające ochronę przechowywanych w nim produktów przed dostępem mikroorganizmów w czasie obróbki cieplnej oraz po jej zakończeniu.