history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2005-06-28 do 2008-01-19

Rozdział 3

Wymagania weterynaryjne dla handlu produktami mięsnymi

§ 11. 1. Przedmiotem handlu mogą być produkty mięsne wytworzone ze świeżego mięsa bydła domowego, Bubalus bubalis i Bison bison, świń, owiec, kóz i zwierząt nieparzystokopytnych, które:

1) zostało pozyskane na terytorium państwa członkowskiego, zgodnie z przepisami odrębnymi7) i spełnia wymagania określone w § 3 i 4;

2) [8] zostało przywiezione zgodnie z przepisami o weterynaryjnej kontroli granicznej.

2. Produkty mięsne mogą być wytworzone również ze świeżego mięsa zapakowanego próżniowo lub w zmodyfikowanej atmosferze.

[8] § 11 ust. 1 pkt 2 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 7 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 1 czerwca 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wymagań weterynaryjnych w zakresie handlu świeżym mięsem i produktami mięsnymi (Dz.U. Nr 103, poz. 868). Zmiana weszła w życie 28 czerwca 2005 r.

Wersja obowiązująca od 2005-06-28 do 2008-01-19

Rozdział 3

Wymagania weterynaryjne dla handlu produktami mięsnymi

§ 11. 1. Przedmiotem handlu mogą być produkty mięsne wytworzone ze świeżego mięsa bydła domowego, Bubalus bubalis i Bison bison, świń, owiec, kóz i zwierząt nieparzystokopytnych, które:

1) zostało pozyskane na terytorium państwa członkowskiego, zgodnie z przepisami odrębnymi7) i spełnia wymagania określone w § 3 i 4;

2) [8] zostało przywiezione zgodnie z przepisami o weterynaryjnej kontroli granicznej.

2. Produkty mięsne mogą być wytworzone również ze świeżego mięsa zapakowanego próżniowo lub w zmodyfikowanej atmosferze.

[8] § 11 ust. 1 pkt 2 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 7 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 1 czerwca 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wymagań weterynaryjnych w zakresie handlu świeżym mięsem i produktami mięsnymi (Dz.U. Nr 103, poz. 868). Zmiana weszła w życie 28 czerwca 2005 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2004-05-11 do 2005-06-27

Rozdział 3

Wymagania weterynaryjne dla handlu produktami mięsnymi

§ 11. 1. Przedmiotem handlu mogą być produkty mięsne wytworzone ze świeżego mięsa bydła domowego, Bubalus bubalis i Bison bison, świń, owiec, kóz i zwierząt nieparzystokopytnych, które:

1) zostało pozyskane na terytorium państwa członkowskiego, zgodnie z przepisami odrębnymi9) i spełnia wymagania określone w § 3 i 4;

2) spełnia, określone w przepisach odrębnych10), wymagania dla mięsa przywożonego na terytorium państw członkowskich Unii Europejskiej.

2. Produkty mięsne mogą być wytworzone również ze świeżego mięsa zapakowanego próżniowo lub w zmodyfikowanej atmosferze.