history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2004-08-15 do 2007-01-23

1. [8] Opłaty za nadzór nad ubojem zwierząt rzeźnych, o którym mowa w poz. 7–9 załącznika nr 1 do rozporządzenia, ponosi przedsiębiorca prowadzący rzeźnię.

2. Opłaty za badanie mięsa zwierząt rzeźnych na terenie gospodarstwa, mięsa zwierząt łownych na terenie ferm lub mięsa zwierząt łownych po ich odstrzeleniu przeznaczonych na użytek własny ponosi właściciel zwierzęcia.

3. Opłaty za nadzór nad rozbiorem mięsa lub przetwórstwem mięsa ponosi przedsiębiorca prowadzący rzeźnię, zakład rozbioru mięsa lub zakład przetwórstwa mięsa.

4. Opłaty za oględziny tusz zwierząt łownych lub badanie mięsa zwierząt łownych ponosi przedsiębiorca prowadzący punkt skupu zwierząt łownych lub zakład przetwórstwa dziczyzny.

5. W przypadku badań monitoringowych opłaty ponosi przedsiębiorca prowadzący rzeźnię, zakład obróbki lub przetwórstwa produktów akwakultury, zakład przetwórstwa mleka, zakład przetwórstwa jaj lub zakład przetwórstwa miodu.

6. W przypadku przedsiębiorców prowadzących więcej rodzajów działalności niż jedna w tym samym zakładzie, pobiera się opłatę stanowiącą sumę opłat za poszczególne czynności wykonane przez Inspekcję Weterynaryjną.

[8] § 11 ust. 1 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 7 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 6 sierpnia 2004 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wysokości opłat za czynności wykonywane przez Inspekcję Weterynaryjną, miejsc pobierania opłat oraz zakresu i sposobu przekazywanych informacji Komisji Europejskiej (Dz.U. Nr 178, poz. 1838). Zmiana weszła w życie 15 sierpnia 2004 r.

Wersja obowiązująca od 2004-08-15 do 2007-01-23

1. [8] Opłaty za nadzór nad ubojem zwierząt rzeźnych, o którym mowa w poz. 7–9 załącznika nr 1 do rozporządzenia, ponosi przedsiębiorca prowadzący rzeźnię.

2. Opłaty za badanie mięsa zwierząt rzeźnych na terenie gospodarstwa, mięsa zwierząt łownych na terenie ferm lub mięsa zwierząt łownych po ich odstrzeleniu przeznaczonych na użytek własny ponosi właściciel zwierzęcia.

3. Opłaty za nadzór nad rozbiorem mięsa lub przetwórstwem mięsa ponosi przedsiębiorca prowadzący rzeźnię, zakład rozbioru mięsa lub zakład przetwórstwa mięsa.

4. Opłaty za oględziny tusz zwierząt łownych lub badanie mięsa zwierząt łownych ponosi przedsiębiorca prowadzący punkt skupu zwierząt łownych lub zakład przetwórstwa dziczyzny.

5. W przypadku badań monitoringowych opłaty ponosi przedsiębiorca prowadzący rzeźnię, zakład obróbki lub przetwórstwa produktów akwakultury, zakład przetwórstwa mleka, zakład przetwórstwa jaj lub zakład przetwórstwa miodu.

6. W przypadku przedsiębiorców prowadzących więcej rodzajów działalności niż jedna w tym samym zakładzie, pobiera się opłatę stanowiącą sumę opłat za poszczególne czynności wykonane przez Inspekcję Weterynaryjną.

[8] § 11 ust. 1 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 7 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 6 sierpnia 2004 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wysokości opłat za czynności wykonywane przez Inspekcję Weterynaryjną, miejsc pobierania opłat oraz zakresu i sposobu przekazywanych informacji Komisji Europejskiej (Dz.U. Nr 178, poz. 1838). Zmiana weszła w życie 15 sierpnia 2004 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2004-05-01 do 2004-08-14

1. Opłaty za nadzór nad ubojem zwierząt rzeźnych, o którym mowa w poz. 6 i 7 załącznika nr 1 do rozporządzenia, ponosi przedsiębiorca prowadzący rzeźnię.

2. Opłaty za badanie mięsa zwierząt rzeźnych na terenie gospodarstwa, mięsa zwierząt łownych na terenie ferm lub mięsa zwierząt łownych po ich odstrzeleniu przeznaczonych na użytek własny ponosi właściciel zwierzęcia.

3. Opłaty za nadzór nad rozbiorem mięsa lub przetwórstwem mięsa ponosi przedsiębiorca prowadzący rzeźnię, zakład rozbioru mięsa lub zakład przetwórstwa mięsa.

4. Opłaty za oględziny tusz zwierząt łownych lub badanie mięsa zwierząt łownych ponosi przedsiębiorca prowadzący punkt skupu zwierząt łownych lub zakład przetwórstwa dziczyzny.

5. W przypadku badań monitoringowych opłaty ponosi przedsiębiorca prowadzący rzeźnię, zakład obróbki lub przetwórstwa produktów akwakultury, zakład przetwórstwa mleka, zakład przetwórstwa jaj lub zakład przetwórstwa miodu.

6. W przypadku przedsiębiorców prowadzących więcej rodzajów działalności niż jedna w tym samym zakładzie, pobiera się opłatę stanowiącą sumę opłat za poszczególne czynności wykonane przez Inspekcję Weterynaryjną.