Wersja obowiązująca od 2005-09-24 do 2008-01-19
[4] (uchylony).
[4] § 7 uchylony przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 sierpnia 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań weterynaryjnych przy przywozie świeżego mięsa i produktów mięsnych (Dz.U. Nr 174, poz. 1454). Zmiana weszła w życie 24 września 2005 r.
Wersja obowiązująca od 2005-09-24 do 2008-01-19
[4] (uchylony).
[4] § 7 uchylony przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 sierpnia 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań weterynaryjnych przy przywozie świeżego mięsa i produktów mięsnych (Dz.U. Nr 174, poz. 1454). Zmiana weszła w życie 24 września 2005 r.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2004-05-01 do 2005-09-23
1. Dopuszcza się przywóz świeżego mięsa z państw trzecich, w których są przeprowadzane szczepienia przeciwko szczepom pryszczycy SAT lub ASIA l, jeżeli:
1) mięso pochodzi z regionu, znajdującego się w państwie trzecim, w którym szczepienia są zakazane lub nie stwierdzono pryszczycy – w okresie 12 miesięcy poprzedzających wysyłkę; regiony są zatwierdzane w sposób określony w przepisach Unii Europejskiej4);
2) mięso jest dojrzałe, poddane rozbiorowi, pozbawione węzłów chłonnych oraz nie zostało przywiezione w okresie 3 tygodni po uboju.
2. Niedopuszczalny jest przywóz podrobów z państw, o których mowa w ust. 1.