Wersja obowiązująca od 2005-09-24 do 2008-01-19
[3] (uchylony).
[3] § 5 uchylony przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 sierpnia 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań weterynaryjnych przy przywozie świeżego mięsa i produktów mięsnych (Dz.U. Nr 174, poz. 1454). Zmiana weszła w życie 24 września 2005 r.
Wersja obowiązująca od 2005-09-24 do 2008-01-19
[3] (uchylony).
[3] § 5 uchylony przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 sierpnia 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań weterynaryjnych przy przywozie świeżego mięsa i produktów mięsnych (Dz.U. Nr 174, poz. 1454). Zmiana weszła w życie 24 września 2005 r.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2004-05-01 do 2005-09-23
Dopuszcza się przywóz świeżego mięsa z państw trzecich, w których:
1) stwierdzono endemiczne występowanie pryszczycy (szczepy A, O i C),
2) nie przeprowadza się uboju zwierząt z przeznaczeniem na mięso, w przypadku wystąpienia pryszczycy,
3) są przeprowadzane szczepienia
– jeżeli państwo trzecie lub jego część są zatwierdzone w sposób określony w przepisach Unii Europejskiej4), a mięso jest dojrzałe, o wartości pH właściwej dla mięsa dojrzałego, poddane rozbiorowi oraz pozbawione węzłów chłonnych.