history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2005-09-24 do 2008-01-19

Rozdział 2

Wymagania weterynaryjne przy przywozie świeżego mięsa

§ 4. [2] (uchylony).

[2] § 4 uchylony przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 sierpnia 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań weterynaryjnych przy przywozie świeżego mięsa i produktów mięsnych (Dz.U. Nr 174, poz. 1454). Zmiana weszła w życie 24 września 2005 r.

Wersja obowiązująca od 2005-09-24 do 2008-01-19

Rozdział 2

Wymagania weterynaryjne przy przywozie świeżego mięsa

§ 4. [2] (uchylony).

[2] § 4 uchylony przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 sierpnia 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań weterynaryjnych przy przywozie świeżego mięsa i produktów mięsnych (Dz.U. Nr 174, poz. 1454). Zmiana weszła w życie 24 września 2005 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2004-05-01 do 2005-09-23

Rozdział 2

Wymagania weterynaryjne przy przywozie świeżego mięsa

§ 4. Dopuszcza się przywóz świeżego mięsa z państw trzecich, jeżeli pochodzi ono od lub ze zwierząt, które pozostawały przez co najmniej 3 miesiące przed ubojem lub – w przypadku zwierząt mających mniej niż 3 miesiące życia – od urodzenia, na terytorium państw trzecich lub ich części znajdujących się na listach ogłaszanych przez Komisję Europejską:

1) w zależności do gatunku, wolnych od:

a) księgosuszu – w okresie 12 miesięcy poprzedzających wysyłkę,

b) afrykańskiego pomoru świń oraz enterowirusowego zapalenia mózgu i rdzenia świń (d. choroby cieszyńskiej i taflańskiej) – w okresie 12 miesięcy poprzedzających wysyłkę;

2) w których nie przeprowadzano szczepień przeciwko chorobom wymienionym w pkt 1 – w okresie 12 miesięcy poprzedzających wysyłkę;

3) w których nie stwierdzono klasycznego pomoru świń, nie zezwolono na szczepienia oraz nie przeprowadzano szczepień przeciwko tej chorobie – w okresie co najmniej 12 miesięcy poprzedzających wysyłkę.